01 / 05 / 2024

Ulu Camii yıkımı

Ulu Camii yıkımı

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Kirazlıtepeliler Esentepe Camisi'nin yıkımına karşı!

Çamlıca Camii’nin yakınında yer alan mahallede yıkım çalışmaları devam ediyor. Camilerinin yıkılmamasını isteyen halk nöbette...

Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlandı!

Ordu çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında genişletme ve yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında yol üzerinde bulunan Kaşif Tercan Camii’nin yıkımına başlanıldı.

Augustus Tapınağı'nın yıkım kararı mecliste!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu, arkeolojik SİT alanı olan Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Camii çevresinde, kepçelerle yaptığı yıkım işlemi yargıya taşındı.

Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yeni Cuma Camii’nin siluetini bozduğu gerekçesiyle bir bölümünün yıkımına başlanan Mimar Sinan Üst Geçit Köprüsü’nde çalışmalar sürüyor.

Bolu'daki tarihi binanın yıkımı için oturanlara ek süre verildi!

Büyük Camii’nin karşısındaki 1800’lü yılların sonundan bugüne kadar geçirdiği 4 büyük depreme rağmen hiçbir hasar almadan ayakta duran 1,5 katlı 5 dükkanın yıkımı için içinde oturanlara süre verildi.

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Kütahya Hüdarabbim Camii için yıkım kararı!

Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ın tepki çeken "Orada İsrail ajanlığı öğretildiği için kapattım" sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Hüdarabbim Camii, bu kez yıkım kararıyla gündemde. İşte ayrıntılar...

İzmir Konak'taki kurs binasının yıkımına vatandaş tepkili!

İzmir'in Konak ilçesi Gültepe semtindeki, 19 Mayıs Caddesi 84 numaradaki Osmanpaşa Camii'ne ait lojman ve kuran kursu binasının yıkım kararına vatandaşlar tepki gösterdi.

Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanı'ndaki yıkım tamamlandı!

Kent Park içerisindeki yeşil alan genişletme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Vardar, “Zirai Donatım Fabrika Camii Lojmanındaki yıkım çalışmalarımız tamamlandı. Kent Park’taki yeşil alanlar genişlemiş olacak” dedi.

Bornova Belediyesi kaçak yapı yıkımına başladı!

Bornova Belediyesi, ilçedeki kaçak yapıların yıkımına Emre Camii ’ndeki personel lojmanına yaptırılan şadırvan ve tuvaletten başladı. Vatandaşlar ise kaçak yapıların yıkımına camiden başlanmasına tepki gösterdi

Ulu Camii yıkımı Haberi

Ulu Camii yıkımı

İzmit Topçular Mahallesi'nde bulunan Ulu Camii, ilk olarak Kent Konut'un bölgede yaptığı Tuna Evleri nedeniyle gündeme gelmişti. Cami, lüks konutlara feda edilmek, yıkılmak istenmişti. Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yurtsever'in yargıya başvurmasıyla yıkım durdurulmuştu. Defalarca gündeme gelen cami şimdi yine gündemde. Bu kez hemen çaprazına açılan ve alkol satışı yapılan market nedeniyle. İzmit Belediyesi'ne başvuran dernek başkanı Yurtsever, marketin başka yere taşınmasını istedi ancak belediyeden olumsuz yanıt alınca savcılığa şikayette bulundu. 


YILDIRMA POLİTİKASI MI? 

Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Yurtsever, camiyi yıktırmadıkları için yıldırma politikası uyguladıklarını belirterek, "Caminin hemen çaprazına alkol satışı yapan yer açtılar. Karşımızda bir kız öğrenci yurdu, bu işyerinin yanında da erkek öğrenci yurdu var. Hemen arkasında imam hatip pkulu yapılıyor. Ben...