05 / 05 / 2024

ulucami mihrabında temizlik ve kazı çalışmaları

ulucami mihrabında temizlik ve kazı çalışmaları

Aksaray'da, Karamanoğlu Beyliği döneminde yapılan Ulu Cami'nin mihrabında kazı ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Aksaray Müze Müdürlüğü gözetiminde başlatılan çalışmalarda caminin önceki dönemlerde yapılan alçı mihrabının sökümü yapıldı...

Sahte ev ilanlarında temizlik: 30 günde yüzde 10'u silindi

Ev ilanları için yapılan düzenleme ve bakanlığın yaptığı denetimlerle verdiği cezalar etkisini göstermeye başladı. İlan sitelerindeki sahte ilanlar bir bir siliniyor...

TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum! İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı?

İŞKUR TYP okul temizlik görevlisi alımları ne zaman? sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. TYP okul temizlik görevlisi alımı olacak mı? TYP 2023 okul temizlik görevlisi alımlarında son durum!

İŞKUR’dan iş arayanlara müjde! 4958 temizlik görevlisi alacak! İŞKUR başvuru ekranı burada!

Sağlık Bakanlığı 4 bin 958 temizlik görevlisi alımı ilanı yayımlandı. İlgili hastanelere 4 bin 958 sürekli işçi kapsamında temizlik görevlisi alınacağı duyuruldu.

Dikey süpürge 399 lira! İşte Şok 19 Kasım 2022 fiyat listesi…

Şok’ta bu haftanın indirimli ürünleri belli oldu. İndirimli ürünler arasında temizlik yapmayı sevdiren ve kolaylaştıran dikey süpürge var. Teba dikey süpürge sadece 399 liraya satışa sunuluyor. İşte Şok 19 Kasım 2022 fiyat listesi…

Rahatlatan ŞOK indirim çok yakında! İşte ŞOK 21-27 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin 81 ilinde 7 binden fazla mağazası ile tüketiciye uygun fiyatlarla alışveriş imkanı sunan ŞOK’ta yeni bir indirim kampanyası başlıyor. ŞOK marketlerinde 21 – 27 Eylül 2022 tarihleri arasında temizlik, gıda ve ev için gerekli birçok üründe inanılmaz uygun fiyatlar sizi bekliyor. 

2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları!

Çevre temizlik vergisi tutarları vergi mükellefleri tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 yılında uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları ne kadar oldu?

Aralık ayında çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Çevre temizlik vergisinin ilk taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, Aralık ayında çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün!

Çevre temizlik vergisi, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 30 Kasım'da sona erecek çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 4 gün bulunuyor..

Çevre temizlik vergisi son günü 2015!

Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için alınıyor. 2. taksit ödemeleri devam eden çevre temizlik vergisi son günü 2015 ne zaman?

Malatya Temizlik İşleri Müdürlüğü yeni hizmet binası hizmete açıldı!

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmetlerin daha verimli ve hızlı bir şekilde halka ulaşmasını sağlamak adına fiziki yapılanma çerçevesinde başlattığı çalışmalar kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğüne yeni bir bina tahsis edildiği bildirildi.

Çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre ve temizlik hizmeti için ödeniyor. İkinci taksit ödemelerinin Kasım ayında yapıldığı çevre temizlik vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 6 gün!

Çevre temizlik vergisinde; İlk taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ise Kasım ayı itibariyle başlamıştı. 30 Kasım'da sona erecek çevre temizlik vergisi 2. taksiti için son 6 gün bulunuyor...

Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisini kimler ne zaman öder? Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi? İşte yanıtı..

ulucami mihrabında temizlik ve kazı çalışmaları Haberi

ulucami mihrabında temizlik ve kazı çalışmaları

15 yy. ilk çeyreğinde yaptırılan tarihi Ulu Cami çeşitli dönemlerde tamirat ve restorasyon geçirirken son zamanlarda mihrapta meydana gelen aşınma ve çatlamalar nedeniyle çalışma yapılması gerekiyordu. 


Aksaray Valisi Selami Altınok'un girişimleri ile hızlandırılan çalışmalar sonunda Nevşehir Koruma Kurulu'nun 26.09.2013 tarih 903 sayılı kararı doğrultusunda Ulu Cami'nin mihrabı üzerindeki muhdes mihrabın kazı ve temizlik çalışmaları başlatıldı. 


Aksaray Müze Müdürlüğü gözetim ve denetiminde başlatılan çalışmalarda camiinin orijinal olduğu değerlendirilen mihrabının üzerine daha önceki dönemlerde yapılan alçı mihrabın sökümü yapıldı. 

Aksaray'ın önemli tarihi değerleri arasında yer alan Ulu Cami'nin mihrap bölümündeki kazı ve temizlik çalışmalarının ibadeti engellememesinin amaçlandığı belirtildi. 


Ulu Camii 15. yy. ilk çeyreğinde Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Mimar Furuz Beye yaptırıldı. Beylik dönemi, 19 yy. ve 20. yy büyük tamirat geçiren Ulu Cami Aksaray'ın...