22 / 05 / 2024

uludağ kardan ev

uludağ kardan ev

Tırmanış için Uludağ’a giden 4 dağcı dönüş yolunda kayboldu. Dağcılar yoğun kar yağışı altında kurtarılmayı beklerken geceyi kendi yaptıkları ‘kardan evde’ geçirdi. Aranan dağcıları AKUT 12 saat sonra kurtardı...

Ev fiyatlarına yeni zam sinyali!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), 2022'de en önemli sorunun ev fiyatları olacağının altını çizerek, sorunun çözümü için ‘ticari çıkardan arındırılmış kentsel dönüşüm’e işaret etti.

Kent hayatını bırakıp Uludağ'dan arazi aldılar!

Bursa'daki işlerini bırakıp Uludağ'ın güney eteklerindeki arazilerine ahşap ev yaparak buraya yerleşen Tekin çifti, arazilerine 4 de kulübe yaparak hayatlarına devam ediyor.

Uludağ yolundaki kaçak ev yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Uludağ eteklerinde bulunan Yiğitali Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edilen ev yıkıldı.

Bursa'da kaçak ev oyunu yıkımla bitti!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Uludağ Gökçeören Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilen bir ev belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek!

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, OSB'nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini açıkladı..

Bursa Osmangazi'de kaçak 1 villa ve 2 prefabrik ev yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde bulunan Yiğitali Mahallesi’nde kaçak olduğu tespit edilen lüks 1 villa ve 2 prefabrik ev ile birlikte inşaat aşamasındaki bir evin temelini yıktı.

Uludağ İnşaat'ın sahiplerine 657 yıl hapis cezası!

Bursa'da yüzlerce kişiye, ’Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız’ vaadi ile ev satan Uludağ İnşaat'ın sahiplerinin yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, şirket sahipleri hakkında 654 ile 657 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası verdi.

Uludağ İnşaat yöneticilerinin 217 kez cezalandırılması istendi!

’Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız’ vaadi ile senet imzalattıkları 217 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla haklarında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Uludağ İnşaat’ın yöneticilerinin yargılanmasına devam edildi.

Uludağ'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyen Osmangazi Belediyesi, Süleymaniye Mahallesinde kaçak olduğu tespit edilen bir prefabrik ev ile ev yapılmak için hazırlanan temeli yıktı.

Uludağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Uludağ'ın eteklerindeki Süleymaniye Mahallesi'nde kaçak olduğu tespit edilen bir prefabrik ev ile konut inşaatı için hazırlanan temel yıkıldı.

Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu!

Bu yıl 243 başvurunun yapıldığı 5. Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda 16 kişi ödüle layık bulundu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Türkiye Ev Tekstili ve Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Mustafa Demir Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yatırım çağrısı yaptı!

Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne, Google Ideas Şirketi'nin CEO'su Jared Cohen'e ev sahipliği yaparak katkıda bulunan Fatih Belediyesi, iş dünyasını bölgenin yatırım fırsatlarıyla ilgili bilgilendirdi.

Uludağ yolu trafiğe kapandı!

Ağaçların yolu kaplaması nedeniyle yol trafiğe kapanırken, yetkililer, zeminin yumuşak olduğu yerlerde karların ağırlığına taşıyamayan ağaçların devrildiğini söyledi. Uludağ Yolu bu kez kardan değil, ağaçların yola devrilmesi sonucu trafiğe kapandı.

uludağ kardan ev Haberi

uludağ kardan ev

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a gelen dağcılar Mutlu İnan Akdağ, Muzzafet Tekin , Mustafa Çolak ve Cenk Levi önceki gece dönüş yolunda kayboldu. 4 dağcı 12 saat sonra kurtarıldı. Zirve Dağcılık Kulübü üyesi dağcılar, önceki gün Uludağ’ın Küçük Zirve olarak anılan bölgesine gerçekleşirdikleri tırmanışın ardından dönüş yolunda sis çökmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolunu kaybetti. oteller bölgesine dönmek için harekete geçen dağcılar, Aras Şelalesi mevkinde mahsur kaldı. Telefonlarındaki ‘WhatsApp’ uygulamasıyla kayboldukları noktadan konumlarını bildiren dağcılar için AKUT ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri harekete geçti. Başarılı bir operasyonla Sabah saatlerinde kurtarılan dağcıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


‘Fıstık yiyerek enerji topladık’

Kayıp dağcılardan Akdağ , ekipteki her dağcının profesyonel olduğunu belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Böyle durumlarda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat...