02 / 05 / 2024

Uludağ İnşaat'ın sahiplerine 657 yıl hapis cezası!

Uludağ İnşaat'ın sahiplerine 657 yıl hapis cezası!

Bursa'da yüzlerce kişiye, ’Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız’ vaadi ile ev satan Uludağ İnşaat'ın sahiplerinin yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, şirket sahipleri hakkında 654 ile 657 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası verdi.



Bursa’da, konut yapma vaadi ile yüzlerce kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen Uludağ İnşaat’ın yöneticileri Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk’ünde bulunduğu 10 kişi hakkında görülen davada karar çıktı.


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, şirket sahibi Ahmet Toğrul'a 3 yıl hapis cezası verdi. Ancak bu ceza 219 mağdur adına tek tek hesaplandı. Böylece Toğrul'a verilen ceza 657 yıla çıktı. Mahkeme Toğrul'a toplam 2 milyon 628 bin lira da adli para cezası verdi.


Şirketin bir diğer yöneticisi Rukiye Toğrul'a 654 yıl hapis cezası 2 milyon 624 bin lira da adli para cezası verdildi.


Ahmet Kahraman'a toplamda 324 yıl hapis cezası ve 628 bin lira adli para cezası, Mehmet Kahraman'a 324 yıl hapis, 628 bin lira adli para cezası, Ali Şehan'a 322 yıl 6 ay hapis cezası 626 bin lira adli para cezası verdi.


Mahkeme diğer 5 sanık için ise beraat kararı verdi. Mahkeme, sanıklar Ahmet-Rukiye Toğrul için yakalama kararı da verdi.



Hürriyet



Uludağ İnşaat yöneticilerinin 217 kez cezalandırılması istendi!





Bu haber Kent Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Uludağ İnşaat firması mağdurlarının 10 yıldır verdiği hukuk mücadelesi sonuçlandı. Şirket yöneticilerine toplam 2 bin 278 yıl hapis cezası verildi.

Kira öder gibi ev sahibi olma hayaliyle belli meblağlar ödeyerek senet imzaladıkları Uludağ İnşaat firması tarafından dolandırıldıklarını iddia eden 219 vatandaşın açtığı davada karar çıktı. Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Uludağ İnşaat yöneticileri hakkında açılan davada 5 tutuksuz sanığa 2 bin 278 yıl hapis cezası verildi. 5 sanık ise beraat etti. 

Uludağ İnşaat'ın yöneticileri A.T. ,R.T. , M.K. , A.K. , A.Ş. , ve S.Ö. ve diğer sanıklar, daha evvel avukatları tarafından yapılan savunmalarında suçlamaları kabul etmemişlerdi. Mahkeme, sanıkların, sözleşmede “imece usulü” olarak belirledikleri yöntemle daha en başından dolandırıcılık kastıyla hareket ettiklerine kanaat getirdi. A.T‘ye nitelikli dolandırıcılıktan 657 yıl hapis, 876 bin lira para cezası, R.T.’ye 654 yıl hapis, 872 bin lira para cezası, dolandırıcılığa iştirak suçundan A.K.’ye 324 yıl hapis, 432 bin lira para cezası, M.K.’ye 321 yıl hapis, 428 bin lira para cezası, A.Ş.’ye 322 yıl 6 ay hapis, 430 bin lira para cezası verildi. 5 sanığa toplam 2 bin 278 yıl hapis ve 3 milyon 28 bin lira para cezası verilmiş oldu. 

Mahkeme heyeti, S.Ö. , U.P. , E.K. ve Z.Ş. hakkında ise beraat kararı verildi. Haklarında tutuklama kararı çıkan şirket yöneticileri görüldükleri yerde yakalanacak.

Adliye önünde yağmur altında açıklama yapan mağdurların avukatı Ali Rıza Ataer, “2009’dan beri devam eden dava neticelendi. Uludağ İnşaat mağdurlarının gayretleriyle mahkeme heyeti sanıklara cezayı verdi. Hapis cezası alan sanıklar hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Herhangi bir yerde yakalandıkları an mahkeme kararıyla hapse girecekler. Mağdurların yaklaşık 80-85 milyon alacağı var” dedi. 

Mağdurlardan biri, “Çocuğum hastalandı, hastaneye götürmedim, o parayı alıp Ahmet T.’ye verdim. Çünkü evim olsun istiyordum. Biz paramızı geri almak istiyoruz” dedi. 

Bir diğer mağdur Nihal Bulur ise, “Bizler 2009 yılından beri mahkemelerle uğraşıyoruz. Allah’tan ümidimizi kesmiyoruz. İnşallah paralarımızı da alacağız” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Kent Gazetesi



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;



 Bursa'da, "Kira öder gibi ev sahibi olacakları" daire sattığı ileri sürülen bir inşaat firmasının aralarında sahiplerinin de bulunduğu 5 yöneticisine, 322 ile 657 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. 


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, konut yapma vaadiyle yüzlerce kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen inşaat firmasının sahipleri Ahmet ve Rukiye Toğrul ile yöneticiler Ahmet ve Mehmet Kahraman ile Ali Şehan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkındaki karar açıklandı. 


Mahkeme, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan Ahmet Toğrul'a 3 yıl hapis ile 4 bin lira para cezası verdi. Mahkemenin bu cezayı 219 mağdur adına tek tek hesaplamasıyla da sanığa verilen hapis cezası toplam 657 yıla, para cezası ise 876 bin liraya çıktı.


Rukiye Toğrul ise aynı suçtan 218 davacı için 3'er yıldan 654 yıl hapis ve 4'er bin liradan 872 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.


"Dolandırıcılığa iştirak" suçundan yargılanan sanıklar Ahmet ve Mehmet Kahraman'a 216 müşteki için 1,5 yıldan 324 yıl hapis, 2'şer bin liradan 432 bin lira para cezası, Ali Şehan'a da 215 davacı için 1,5 yıldan 322 yıl 6 ay hapis ve 2'şer bin liradan 430 bin lira adli para cezası verildi.


Yargılanan diğer 5 şirket yöneticisi ise beraat etti.


Bu arada, sanıklardan Ahmet ve Rukiye Toğrul hakkında yakalama kararı da çıkarıldı.


AA


Haber Yeniçağ Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Bursa'da faaliyet gösteren Uludağ İnşaat'ın patronları, yüzlerce kişiyi "Kira öder gibi ev sahibi olma" vaadiyle kandırmaktan suçlu bulundu BURSA'da "Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız" vaadi ile yüzlerce kişiye ev satan Uludağ İnşaat'ın sahiplerinin yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme. 


şirket sahipleri hakkında 654 ile 657 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası verdi. Bursa'da, konut yapma vaadi ile müşterilerine senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen Uludağ İnşaat'ın yöneticileri Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk'ün de bulunduğu 10 kişi hakkında görülen davada karar çıktı. 

2'şer milyon ödeyecekler 

Cumhuriyet Savcısı, davada esasa ilişkin görüşünü açıklarken, firmanın müşteki alıcılar ile imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde yer alan, "İmece usulü" olarak belirledikleri yöntemle daha eylemin başlangıcından itibaren sanıkların dolandırıcılık kastıyla hareket ettiklerini savundu. Hürriyet Gazetesinin haberine göre Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, şirket sahibi Ahmet Toğrul'a 3 yıl hapis cezası verdi. Ancak bu ceza 219 mağdur adına tek tek hesaplandı. 

Böylece Toğrul'a verilen ceza 657 yıla çıktı. Mahkeme Toğrul'a toplam 2 milyon 628 bin lira da adli para cezası verdi. 


Şirketin bir diğer yöneticisi Rukiye Toğrul'a 654 yıl hapis cezasıyla 2 milyon 624 bin lira da adli para cezası verildi. 


Ahmet Kahraman'a toplamda 324 yıl hapis cezası ve 628 bin lira adli para cezası, Mehmet Kahraman'a 324 yıl hapis, 628 bin lira adli para cezası, Ali Şehan'a 322 yıl 6 ay hapis cezası 626 bin lira adli para cezası verdi. Mahkeme diğer 5 sanık için ise beraat kararı verdi. 

Mahkeme, sanıklar Ahmet-Rukiye Toğrul için yakalama kararı da verdi. 


Yeniçağ


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


BURSA'DA "Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız" diyerek daire sattığı öne sürülen bir inşaat firmasının aralarında sahiplerinin de bulunduğu 5 yöneticisine, 322 ile 657 yıl arasında değişen hapis cezalan verildi. Bursa 4. 

Ağır Ceza Mahkemesi'ndelci davanın dünkü duruşmasında, konut yapma vaadiyle yüzlerce kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen inşaat firmasının sahipleri Ahmet ve Rukiye Toğrul ile yöneticiler Ahmet ve Mehmet Kahraman ile Ali Şehan'm da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkındaki karar açıklandı. 

Mahkeme, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan Ahmet Toğrul'a 3 yıl hapis ile 4 bin lira para cezası verdi. Mahkemenin bu cezayı 219 mağdur adına tek tek hesaplamasıyla da sanığa verilen hapis cezası toplam 657 yıla, para cezası ise 876 bin liraya çıktı. Diğer sanıklar için de benzer cezalar verildi. Sanıklardan Ahmet ve Rukiye Toğrul hakkında yakalama karan da çıkarıldı. 


Star



Haber Milliyet Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa'da, 'Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız' vaadiyle senet imzalattıkları 219 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla haklarında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ııde dava açılan Uludağ İnşaat'ın yöneticilerinin yargılanmasında karar çıktı. Mahkeme heyeti, suçlarını sabit gördüğü beş sanığa ceza yağdırdı. 219 kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen Uludağ İnşaat'ın yöneticileri Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi  hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yapılan savcılık soruşturması sonuncu bu sanıklar hakkında Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde, 'dolandırıcılık' suçundan 37 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuksuz yargılanan sanıklar katıldıkları duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyip beraatlerini istedi. Karar aşamasına gelen yargılamaya geçtiğimiz günlerde devam edildi. 


'Tutuklama kararı çıktı' 

Mahkeme heyeti firmanın, müşteki alıcılarla imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinde yer alan 'imece usulü' olarak belirledikleri yöntemle daha eylemin başlangıcından itibaren sanıkların dolandırıcılık kastıyla hareket ettiklerini gerekçe gösterip ceza yağdırdı. Mahkeme heyeti 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan Ahmet Toğrul'a 219 kişiye yönelik toplam 657 yıl hapis, 876 bin TL para cezası verdi. Rukiye Toğrul'a 654 yıl hapis, 872 bin TL para cezası veren mahkeme, 'dolandırıcılığa iştirak' suçundan Ahmet Kahrama'a 324 yıl hapis, 432 bin TL para, Mehmet Kahraman'a 321 yıl hapis, 428 bin TL para, Ali Şehan'a 322 yıl 6 ay hapis, 430 bin TL para cezası verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca tutuksuz yargılanan bu 5 sanık hakkında tutuklama kararı çıkardı. Diğer 5 sanık hakkında da beraat kararı verildi. 


'Yıllardır mahkemelerdeyiz' 

Kararın ardından adliye önünde açıklama yapan mağdurların avukatı Ali Rıza Ataer, "2009'dan beri devam eden dava sonuçlandı. Uludağ İnşaat mağdurlarının gayretleriyle mahkeme heyeti sanıklara cezayı verdi. Hapis cezası alan sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Herhangi bir yerde yakalandıkları an mahkeme kararıyla hapse girecekler. Mağdurların yaklaşık 80- 85 milyon TL alacağı iflâs kaydı var" dedi. Mağdurlardan Nihal Bulur, "Yıllardır mahkemelerdeyiz.  Sonunda cezalandırılmasına karar verildi.  Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz. İnşallah paralarımızı da alacağız" diye konuştu. 


Milliyet Bursa


Geri Dön