17 / 05 / 2024

Uludağ İnşaat davasında son durum

Uludağ İnşaat davasında son durum

Bursa'da yüzlerce kişiye, ’Kira öder gibi ev sahibi olacaksınız’ vaadi ile ev satan Uludağ İnşaat'ın sahiplerinin yargılandıkları davada karar çıktı. Mahkeme, şirket sahipleri hakkında 654 ile 657 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası verdi.

Kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, kira tespit davasında kiracının cevap dilekçesindeki beyanı şaşırttı. İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı...

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında tedbir talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı.

Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni gelişme!

İnşaat sektöründe faaliyett gösteren Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni bir karar alındı. Buna göre, iflas kararı kaldırıldı.

Metsan İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

Yaklaşık 2 sene önce İstanbul'da Nexus projesini hayata geçiren Metsan inşaat'ın konkordato ilan etmişti. Geçtiğimiz hafta şirketin konkordato süreci tamamlandı ve bankalarla uzlaşma sağlandı. Peki ne oldu? İşte detaylar...

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

TACA İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan TACA İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2009'da vefat eden Mehmet Salih Tatlıcı'nın oğulları arasında devam eden miras kavgası yeni gelişmeler yaşanıyor. ABD Florida Mahkemesi, miras davasında Mehmet Tatlıcı’yı haklı buldu. Mahkeme, Uğur Tatlıcı’nın 740 milyon dolar ödemesine karar verdi.

TACA İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeler hayata geçiren TACA İnşaat, konkordato talep etmişti. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

Uludağ İnşaat davasında son durum Haberi

Uludağ İnşaat davasında son durum

Bursa’da, konut yapma vaadi ile yüzlerce kişiye senet imzalatıp daha sonra bu kişileri dolandırdığı öne sürülen Uludağ İnşaat’ın yöneticileri Ahmet Toğrul, Rukiye Toğrul, Mehmet Kahraman, Ahmet Kahraman, Ali Şehan, Serdar Öztürk’ünde bulunduğu 10 kişi hakkında görülen davada karar çıktı.


Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi, şirket sahibi Ahmet Toğrul'a 3 yıl hapis cezası verdi. Ancak bu ceza 219 mağdur adına tek tek hesaplandı. Böylece Toğrul'a verilen ceza 657 yıla çıktı. Mahkeme Toğrul'a toplam 2 milyon 628 bin lira da adli para cezası verdi.


Şirketin bir diğer yöneticisi Rukiye Toğrul'a 654 yıl hapis cezası 2 milyon 624 bin lira da adli para cezası verdildi.


Ahmet Kahraman'a toplamda 324 yıl hapis cezası ve 628 bin lira adli para cezası, Mehmet Kahraman'a 324 yıl hapis, 628...