30 / 04 / 2024

Uludağ'da mahsur kalan dağcılar kardan ev yaptılar!

Uludağ'da mahsur kalan dağcılar kardan ev yaptılar!

Tırmanış için Uludağ’a giden 4 dağcı dönüş yolunda kayboldu. Dağcılar yoğun kar yağışı altında kurtarılmayı beklerken geceyi kendi yaptıkları ‘kardan evde’ geçirdi. Aranan dağcıları AKUT 12 saat sonra kurtardı...



Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a gelen dağcılar Mutlu İnan Akdağ, Muzzafet Tekin , Mustafa Çolak ve Cenk Levi önceki gece dönüş yolunda kayboldu. 4 dağcı 12 saat sonra kurtarıldı. Zirve Dağcılık Kulübü üyesi dağcılar, önceki gün Uludağ’ın Küçük Zirve olarak anılan bölgesine gerçekleşirdikleri tırmanışın ardından dönüş yolunda sis çökmesi ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolunu kaybetti. oteller bölgesine dönmek için harekete geçen dağcılar, Aras Şelalesi mevkinde mahsur kaldı. Telefonlarındaki ‘WhatsApp’ uygulamasıyla kayboldukları noktadan konumlarını bildiren dağcılar için AKUT ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri harekete geçti. Başarılı bir operasyonla Sabah saatlerinde kurtarılan dağcıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.


‘Fıstık yiyerek enerji topladık’

Kayıp dağcılardan Akdağ , ekipteki her dağcının profesyonel olduğunu belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Böyle durumlarda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat yanlış yola girince kaybolduk ve jandarma ile irtibata geçtik. Yanımızda yeterli teçhizat yoktu. Bu nedenle kendimize ‘kardan ev’ yaptık. Üzerini ince ağaç yapraklarıyla kapattık. Yanımızda fıstık dışında yiyecek yoktu. Fıstık yiyerek enerji toplamaya çalıştık. Uzay battaniyesi altında birbirimize sokularak geceyi burada geçirdik.”

Öte yandan Uludağ’da yoğun sis yüzünden kaybolan Hadiyet Ayazoğlu (29) ve Fatih Coşan (28) Jandarma Arama- Kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Kartalkaya’da ise kayak pistlerinden çıkarak kaybolan 3 tatilci ağaçların üzerindeki levhalardaki numaralar sayesinde kısa sürede bulundu.


Milliyet


Geri Dön