06 / 05 / 2024

uludağ kayak sezonu

uludağ kayak sezonu

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ'a kar erken düşünce, tesislerde rezervasyonlar sezon açılmadan hızlandı. Kış sezonunun 15-20 Aralıkta başlaması planlanan Uludağ'daki otellerde yılbaşında yüzde 100 doluluğa ulaşılması bekleniyor.

Uludağ'da turizm sezonu 15 Aralık'ta açılıyor!

Türkiye’nin önemli turizm mekanlarından Uludağ’da yeni sezon 15 Aralık’ta açılıyor. Sezon başlamasına sayılı günler kala oteller son hazırlıklarını yaparken, günübirlikçiler ise karın keyfini çıkarıyor...

Uludağ Büyük Otel yıkıldı, arsası otopark oldu!

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip olan Uludağ'daki Büyük Otel yıkıldı, otelin arsası otopark olarak kullanılıyor.

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını yenilemek için çalışmalara başlıyor. 

Bursa Uludağ'a 3 yeni otopark geliyor!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olmasına rağmen özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’da, parklanma sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Uludağ'a 3 yeni otopark yapılacak!

TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’daki otopark sorunu çözülüyor.

Uludağ yaz turizmine açılacak mı?

Yılbaşı tatilini geçirmek üzere gittiğim Uludağ’da yanıtını aradığım soru şuydu: 50 yıldır ulusaldan uluslararası bir kayak merkezine evrilmesi gerekirken, nasıl olur da “bölgesel” sınırlara çekilir?

Sarıkamış Kayak Merkezi yenilenecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'nun talimatıyla merkezin yeni kayak sezonu öncesinde hizmete girmesinin sağlanması amacıyla 2 milyon lira ödenek temin edildi.

Uludağ yolu genişletiliyor!

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa kent merkezi arasındaki yolun genişletilmesi için yapılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi. Bozdağ Kayak Merkezi’nin 29 yıllığına kiralanması için 5 Haziran 2015’te açılan ihaleye 4 teklif verilmişti.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi.

Uludağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kayak sezonunun sona erdiği Uludağ'da, imara aykırı 800 metrekarelik kaçak yapısı bulunan bir otel, mahkeme kararı ile tahliye edildi. Uludağ'da bu zamana kadar kaçak olarak ek bina yapan 14 otelin 24 bin metrekare alanı yıkıldı.

Kayak merkezlerinde son durum 12 Nisan!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 220 santimetreyle Uludağ'da, en düşük 10 santimetreyle Hazarbaba'da kayıtlara geçti.

Yıldız Dağı'nda kayak sezonu sona erdi!

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde kayak sezonunun sona erdiği bildirildi. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ni 115 bine yakın kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Uludağ’da oteller umduğunu bulamadı!

Uludağ'da kayak sezonu aşırı rüzgar, kar yağışı ve sisten dolayı erken kapandı. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı.

uludağ kayak sezonu Haberi

uludağ kayak sezonu

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde yaklaşık 6 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, aralık ayı rezervasyonları şimdiden yüzde 50 - 60'ı buldu. Kış sezonunun 15-20 Aralıkta başlaması planlanan Uludağ'daki otellerde yılbaşında yüzde 100 doluluğa ulaşılması bekleniyor. 


TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'a bu yıl karın erken düştüğünü ve oteller bölgesinde kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığını söyledi. 


Akkuş, "Geçen sene yılbaşında Uludağ'da kar hiç yoktu, rezervasyon iptalleri oldu. Bu, bizi çok üzdü ama şu anda karın erken gelmesi ve Uludağ'ın çok güzel cazibe merkezi haline gelmesiyle çok güzel rezervasyonlar alıyoruz. Yılbaşında Uludağ'da yüzde 100 doluluğu yakalayacağımızı umuyorum" dedi. 

Uludağ'ı dünya markası haline getirmeye çalıştıklarını anlatan Akkuş, Uludağ'ı daha çok yazın ziyaret eden Arap...