28 / 04 / 2024

Uludağ OSB kentsel dönüşüm

Uludağ OSB kentsel dönüşüm

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB bünyesindeki kaçak yapılaşmadan doğan konutları bölge dışına çıkarmak için Gürsu Belediyesi ile ortak kentsel dönüşüm projesine başlıyor.

Bursa'daki patlamada ölenlerin ailelerine ev verilecek!

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, OSB'nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini açıkladı..

Gürsu'da kentsel dönüşüm başlıyor!

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB bünyesindeki kaçak yapılaşmadan doğan konutları bölge dışına çıkarmak için Gürsu Belediyesi ile ortak kentsel dönüşüm projesine başlıyor.

Bursa Uludağ OSB yeni binasına kavuşuyor!

Bursa Uludağ Organize Sanayi Bölgesi adını alan Gürsu Organize Sanayi Bölgesi yeni idare binasına kavuşuyor. Uludağ OSB, bu alanda Bursa'nın akıllı binalarından birini kazandıracak.

Bursa Uludağ OSB tamamlandı!

Bursa'da tek çatı altında toplanan Gürsu ve Kestel Organize Sanayi Bölgeleri, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) adı altında faaliyete geçti.

Bursa Demirkapı'daki kentsel dönüşüm başlıyor!

İmza attığı önemli projelerle şehri baştan aşağı yenileyen Osmangazi Belediyesi, Uludağ'ın ihtişamını ortaya çıkaracak Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirmek için gün sayıyor.

Bursa Gürsu kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Gürsu OSB ve Kestel 2 No’lu OSB’nin birleştirilmesiyle ilgili müjdeyi GÜSAB Başkanı Yunus Aydın verdi: “Haziran ayında Uludağ OSB olarak yolumuza devam edeceğiz, Gürsu cazibe merkezi olacak.”

Mustafa Özçelik: Kentsel dönüşüm fırsat ve milattır!

İMSİAD Üyesi ve IMTET İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özçelik, Uludağ Üniversite'sinde öğrencilerle buluştu. Özçelik, "Kentsel dönüşüm şehrin temel sorunlarının çözülmesi içim önemli bir milat ve fırsattır. " dedi.

Kentsel dönüşüm Türkiye'nin en büyük imar hareketi!

İMSİAD buluşmalarının bu haftaki konuğu, İMSİAD Üyesi Ali Tuğcu, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi. Tuğcu, kentsel dönüşümü Türkiye'nin yaşadığı en büyük imar hareketlerinden biri olarak tanımladı.

Uludağ OSB inşaatında sona gelindi!

Kestel Belediyesinin, Ankara yolunun alt tarafındaki GÜSAB ve Kestel sanayi bölgesinin arasında kalan bölgeyi OSBye katmadan sonra süreç hızla ilerliyor.

Bursa Uludağ OSB çalışmalarında sona gelindi!

GÜSAB ve Kestel 2'nolu Sanayi Bölgesi'nin Uludağ OSB adı altında birleşmesi çalışmalarının sona geldiğini söyleyen GÜSAB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Yenidoğan Mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarına da hız verildiğinin müjdesini

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi'nden dönüşüm desteği istedi!

İnşaat Müteahhit Sanayici ve İşadamları Demeği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa'nın kentsel dönüşümünde, Uludağ Üniversitesi'nin inşaat sektörünü ilgilendiren tüm birimleriyle işbirliği içerisinde olmak istediklerinin söyledi.

Başkent Üniversitesi'nde Kentsel Tasarım protokolü imzalandı!

Bölgemiz ve Başkent Üniversitesi yeni bir protokol imzalayarak, rekreasyon alanının planlanmasına başlanması için kolları sıvadı. Kentsel Tasarım için imza atan Anadolu OSB ve Başkent Üniversitesi imzaladıkları protokolü bir adım daha ileriye taşıdı.

Fatih Belediyesi'nden tarihi yarımadaya kentsel dönüşüm!

Fatih Belediyesinin, Osmanlı Devleti’nin yüzyıllarca yönetim merkezi olan bölgede tarihi mirasın korunarak geleceğe taşınması için kentsel dönüşüm hazırlıkları sürüyor. Dönüşüm için yatırımcılara ilk çağrı, Bursa’daki Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yapıldı.

Uludağ OSB kentsel dönüşüm Haberi

Uludağ OSB kentsel dönüşüm

Uludağ OSB, kaçak yapılaşma ile oluşan konut ve küçük atölye oluşumlarını OSB’nin dışına çıkarmak için kentsel dönüşüm projesi hazırlıyor.  Yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ie Gürsu ilçesine de değer katmak hedefeleniyor. Gürsu Belediyesi ile ortak hareket eden Uludağ OSB, Türkiye’de kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan ikinci OSB konumunda.


“OSB’lerin görevi kentsel dönüşüm yapmak değildir ama bu küçük atölye ve sanayi vasfı olmayan alanların OSB dışına çıkarılması gerekiyor” diyen Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “OSB kurulduktan sonra sınırlarımız içinde kaçak yapılaşma ile doğan konut görünümlü, altında dokuma atölyelerinin bulunduğu arsalar kaldı. OSB olunca özellikle dokuma sektöründe kendini yenileyebilenler, yatırım yapabilenler, teknolojiye ayak uydurabilenler büyüdü, OSB içinde sanayileşerek devam etti. Sanayileşemeyenler ise atıl durumda kaldı. Öte yandan bebe ve çocuk konfeksiyonunun...