07 / 05 / 2024

Uludağ Pirencik orman yangını

Uludağ Pirencik orman yangını

Pirencik mevkisinde çıkan yangında yaklaşık 5 hektarlık orman alan zarar gördü

Uluağ İnşaat Orman Ürünleri Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uluağ İnşaat Orman Ürünleri Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tuncay Uludağ tarafından kuruldu.

Uludağ'daki orman köşklerine büyük ilgi!

Türkiye'nin en önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Uludağ'da, bir otelin orman köşkleri, konforu ve manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. 

Uludağ'da herkesin villa sandığı yapılar tamamlandı!

Bursa'da Tarım Orman Bakanlığı tarafından Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Uludağ Milli Park Müdürlüğü'nce yapılan gören herkesin villa sandığı 5 yıldızlı tuvaletlerin yapımı tamamlandı.

Uludağ'daki 12 tesisin temeli atılıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Uludağ'a kaçak, uydurma şeyler yapılmış. Adam tuvalet izni almış, otel yapmış. Bunların gereğini yaptık. Bugün 12 tesisin temelini atacağız." dedi.

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını yenilemek için çalışmalara başlıyor. 

Bursa Uludağ'da kaçak yapıya geçit yok!

Uludağ'da orman arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen 3 katlı villa Osmangazi Belediyesi tarafından yıkıldı.

Ağaoğlu'nun Uludağ'daki Oteli imara aykırı mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ali Ağaoğlu'nun Uludağ'da düzenlediği 'Geleneksel Basın Buluşması’nda gazetecilere yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı dile getirdi.

Uludağ Milli Parkı'na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Uludağ'da 11 turizm tesisinin yapımına 2016’da başlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden 'Beyaz cennet' Uludağ'da hem yaz, hem de kış turizminin canlanması amacıyla 11 yeni turizm tesisinin projesini hazırladı. Tesislerin yapımına 2016’da başlanacak.

Veysel Eroğlu: Uludağ'a orman evi yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Uludağ'a çadır yerine orman evi yapılması için planları olduğunu söyledi. Eroğlu, AK Parti İnegöl İlçe Kongresi ve İnegöl Mobilya Ağaç İşleri Müzesinin açılışı için İnegöl'e geldi.

Uludağ'daki orman yangını söndürüldü!

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Uludağ'daki Milli Park bölgesinde 150 hektar civarında ormanlık alanda etkili olan yangın tamamen söndürüldü...

Uludağ'daki orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor!

Uludağ'daki orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Uludağ'daki Milli Park bölgesinde ormanlık alanda çıkan ve kısmen kontrol altına alınan yangının söndürülmesi çalışmaları, lodosun etkisiyle güçlükle yürütülüyor...

Bursa'da orman yangını çıktı!

Uludağ'ın eteklerinde bulunan tarihi Cumalıkızık Köyü'nün üst kısmında sabaha karşı orman yangını çıktı. Yıldırım ilçesinde sabaha karşı henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını büyümeden söndürüldü...

Uludağ Pirencik orman yangını Haberi

Uludağ Pirencik orman yangını

Uludağ eteklerinde Yiğitali köyüne yakın Pirencik mevkisinde çıkan yangında yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü. 

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre, yangının yaklaşık 5 hektar çamlık alanda etkili olduğunu, bölgeye Bursa'dan çok sayıda yangın söndürme ekibinin sevk edildiğini belirtti. 

3 helikopter, 12 arazöz, 6 su tankeri, belediyeye ait 4 itfaiye aracı ile 2 dozerin müdahale ettiğini yangını yüzde 80 oranında kontrol altına aldıklarını kaydeden Coşkun, söndürme çalışmalarına anfibi uçağının da katıldığını...