06 / 05 / 2024

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını yenilemek için çalışmalara başlıyor. 




Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'ın haberine göre;  Uludağ’ın sağlık, spor, kongre, emekli turizmine açılarak 12 ay hizmet vermesi planlanıyor. Dönüşümden yararlanmak isteyen 9 otel, bir günübirlik tesisin yenilenmesine karar vererek dönüşümü onayladı.  71 bin metrekarelik alanda yıkım yapıldı. Yıkılan yerlerdeki 4 parsele ise  yeni otel yapılabilecek. 

 

Turizmciler isei Bakan Veysel Eroğlu’ndan kiralama süresini 29 yıldan 49 yıla çıkarma yetkisini kullanmasını bekliyor. Uludağ’da 2. Gelişim Bölgesi İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kısa süre önce onaylanarak yürürlüğe girdi. Bu bölgede bazı boş parseller bulunduğu, buralara 3 ila 4 yeni otel yapılabileceği bilgisi paylaşıldı. 

 

1.Gelişim Bölgesinde yer alan 30 tesisten 13 tanesi dönüşüm için başvuruda bulundular. Bunlardan 9 otel ile bir günübirlik kullanım tesisinin talebi bakanlıkça onaylandı.

 

 Böylece 9 otel ve bir günlük tesis yıkılarak, sıfırdan yenisi yapılacak. Onaylanan projeler arasında Beceren Otel, Akfen, Anka Otel, Fahri Otel, Alkoçlar Yeşilçam, Trend Life Otel bulunuyor: Ayrıca atıl durumda bulunduğu belirtilen Sanatoryum Tesisleri de Bursa Ticaret ve Sanayi Odasına Kirazlıyayla yaşam boyu eğitim merkezi yapılması amacıyla kiralandı.
 


Geri Dön