01 / 05 / 2024

Uludağ Milli Parkı'na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!

Uludağ Milli Parkı'na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..



Uludağ Milli Parkı na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!


CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aydın önergesinde "Bakanlığınıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Nurettin Taş ile PTT AŞ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle başta Uludağ Milli Parkı olmak üzere 23 alanda modern geçiş sistemi (HGS-OGS) kurulması kararlaştırılmıştır.


Buna göre boğaz köprüleri ile otoyollarda kullanılan geçiş sistemi milli parklarda da uygulanacaktır." diyerek 3 soru sordu.


Aydın'ın soruları


1- Milli parklar otoyollar gibi geçiş güzergahı değil, insanların soluk aldığı doğal alanlardır. Bu doğal alanlarda (Uludağ başta olmak üzere) ziyaretçilere hizmet veren çok sayıda asnaf bulunmaktadır. Söz konusu uygulamada esnafın durumu dikkate alınmış mıdır?


2- Zaten zor ayakta duran esnaf işletmesine gidip-gelmek için ücret ödeyecek midir? Eğer ödeyecek ise kazancının büyük bölümünü geçiş ücretine ayırmak zorunda kalacaktır. Esnaf bu durumda yaşamını nasıl sürdürecektir?


3- Uludağ Milli Parkı çevresinde çok sayıda köy bulunmaktadır. Aslında bu doğal alanların esas sahipleri de köylülerdir. Modern geçiş sistemi uygulamasında köylülerin giriş-çıkışları dikkate alınmış mıdır?




Geri Dön