15 / 05 / 2024

Uludağ Milli Parkı geçiş sistemi

Uludağ Milli Parkı geçiş sistemi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Bakan Özhaseki'den Murat Dağı talimatı: Milli park olmalı!

Uşak Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 'Murat Dağı Milli Park olmalıdır' talebini iletti.

Milli Emlak o ildeki 3 arsayı 8 taksitle satıyor! Arsa alacaklar hemen bakın!

Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Yolçatı ve İrfaniye Mahallelerinde yer alan 2 adet tarla ile 1 adet arsayı 8 taksitle satıyor. İşte ayrıntılar...

Uludağ Milli Emlak'tan 37.4 milyon TL'ye satılık 45 gayrimenkul!

Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa ili, Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde yer alan 45 gayrimenkulü 37 milyon 403 bin 386 TL'ye satıyor...

Uludağ Milli Emlak'tan 10.1 milyon TL'ye satılık 16 gayrimenkul!

Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa ili, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yer alan 16 gayrimenkulü 10 milyon 67 bin 375 bin TL'ye satıyor...

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

44 milli park ve 249 tabiat parkı 1 Haziran'da açılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs salgını nedeniyle ziyarete kapatılan 44 milli park ve 249 tabiat parkının, 1 Haziran'da yeniden açılacağını açıkladı.

Tunceli Halbori Gözeleri Millî Parkı'na otel yapılacak!

Tunceli’de Aleviler için kutsal mekanlarından biri olarak kabul edilen ve Milli Park statüsünde olan Halbori Gözeleri Millî Parkı’na bungalov ev tipi otel işletmeciliği için ihale yapılacağı ileri sürüldü... 

Gala Gölü Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Gala Gölü Milli Parkı'nın sınırları değişti. Gala Gölü Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti. Köprülü Kanyon Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31050 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Göreme Vadisi, milli park olmaktan çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Göreme Vadisi, millî park olmaktan çıkarıldı.

Milli Parklar satılacak mı?

Türkiye'deki 44 milli parkın özelleştirilmesi gündemdeyken Tarın ve Orman Bakanlığı bu konudaki sessizliğini soruyor. 

Uludağ Milli Parkı geçiş sistemi Haberi

Uludağ Milli Parkı geçiş sistemi



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aydın önergesinde "Bakanlığınıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Nurettin Taş ile PTT AŞ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle başta Uludağ Milli Parkı olmak üzere 23 alanda modern geçiş sistemi (HGS-OGS) kurulması kararlaştırılmıştır.


Buna göre boğaz köprüleri ile otoyollarda kullanılan geçiş sistemi milli parklarda da uygulanacaktır." diyerek 3 soru sordu.


Aydın'ın soruları


1- Milli parklar otoyollar gibi geçiş güzergahı değil, insanların soluk aldığı doğal alanlardır. Bu doğal alanlarda (Uludağ başta olmak üzere) ziyaretçilere hizmet veren çok sayıda asnaf bulunmaktadır. Söz konusu uygulamada esnafın durumu dikkate alınmış mıdır?


2- Zaten zor...