15 / 05 / 2024

milli parklara HGS-OGS kurulacak mı

milli parklara HGS-OGS kurulacak mı

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Bakanlık duyurdu! Son 2 gün: OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, köprü ve otoyollarda OGS’den HGS’ye geçişler için son tarihin 31 Mart olduğunu vurgulayarak, HGS geçiş işlemlerinin tamamlanmasına 2 gün kaldığını anımsattı.

OGS depozito ücreti nereden ve nasıl alınacak? Karayolları Genel Müdürlüğü duyurdu

Karayolları Genel Müdürlüğü, OGS’den HGS’ye geçişlerde verilmesi gerekilen depozito ücretiyle ilgili açıklama yaptı. 1,2 milyon araç sahibini ilgilendiren ve 13 ile 40 dolar karşılığı temin edilen OGS depozito iadeleri, cihazların alındığı banka üzerinden yapılacak.

OGS ne zaman kalkacak? OGS'den HGS'ye nasıl geçiş yapılır?

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Otomatik Geçiş Sistemi’nin (OGS) kaldırılacağını duyurmuştu. Araçlarında OGS bulunan araç sürücülerinin Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) geçiş yapması gerektiği açıklanmıştı.

Balkanlarda 2 bin baraj inşaatı başlıyor!

Arnavutlukta 435, Makedonya’da 400, Bulgaristan’da 400, Sırbıstan’da 700, Bosna’da 100, Macaristan’da 100; Karadağ’da 70 ve Slovenya’da 50 baraj inşaatı planlanıyor. 646 büyük hidroelektrik santralinin dörtte birinin milli parklara kurulması planlanıyor.

Milli parklara 235 milyon liralık yatırım yapılacak!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık: "Yaklaşık 235 milyon liralık milli park yatırımının bölgelere dağıtımını ve iş programlarının hazırlanmasına karar verdik." dedi..

HGS ve OGS gişeleri birleşti mi?

Sürücülerin HGS ve OGS şeridi için ayrı yönlere geçme derdini ortadan kaldıracak olan gişeleri birleştirme sistemi, bir yıla yakın bir süre geçmesine rağmen hala uygulamaya geçirilemedi.

OGS'den 2013 yılında 518 milyon 345 bin 930 lira gelir elde edildi!

Geçen yıl HGS'yi kullanarak köprü ve otoyollardan geçiş yapan araçlardan 437 milyon 974 bin 189 lira, OGS'yi kullanarak geçiş yapan araçlardan da 518 milyon 345 bin 930 lira gelir elde edildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde HGS-OGS ortak geçiş dönemi başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:"Bugün saat 12.00 itibarıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde test süreci olarak, HGS ve OGS birleştirilerek ortak geçiş dönemi başladı" dedi

OGS ve HGS gişelerini birleştirme çalışmaları devam ediyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul’daki köprü ve otoyollardaki geçişleri kolaylaştırmak amacıyla OGS ile HGS gişelerini birleştirme çalışmalarına başladı. FSM'de önceki gece başlayan çalışmalar, periyodik aralıklarla devam ediyor...

Köprülerdeki OGS ve HGS gişelerinin yıkımlarına başlandı!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü’nde HGS ve OGS kullanıcılarını aynı sistemde buluşturacak çalışmalar gece yarısı başladı. Köprülerde HGS OGS ayrımı kalkıyor...

Milli Emlak İzmir 'de 2 arsayı satışa çıkardı!

İzmir Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Karşıyaka Emlak Müdürlüğü, İzmir Karşıyaka ve Foça"da toplam 2 arsayı satışa çıkardı...

Milli Emlak'tan 5 irtifak hakkı ihalesi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Bursa, Erzurum, Manisa, Aksaray ve Bitlis olmak üzere 5 ildeki çeşitli büyüklükteki arsa ve arazileri 30 ile 49 yıl arasında değişen farklı sürelerde irtifak hakkı vermek &uu

Milli Emlak Samsun Atakum'da otel yaptıracak

Samsun Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Atakum İlçesi Yalı  mevkinde bulunan 2 adet tarla üzerine en az 3 yıldızlı otel yatırımı yapmak  amacıyla 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edecek  

milli parklara HGS-OGS kurulacak mı Haberi

milli parklara HGS-OGS kurulacak mı



CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Aydın önergesinde "Bakanlığınıza bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Nurettin Taş ile PTT AŞ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle başta Uludağ Milli Parkı olmak üzere 23 alanda modern geçiş sistemi (HGS-OGS) kurulması kararlaştırılmıştır.


Buna göre boğaz köprüleri ile otoyollarda kullanılan geçiş sistemi milli parklarda da uygulanacaktır." diyerek 3 soru sordu.


Aydın'ın soruları


1- Milli parklar otoyollar gibi geçiş güzergahı değil, insanların soluk aldığı doğal alanlardır. Bu doğal alanlarda (Uludağ başta olmak üzere) ziyaretçilere hizmet veren çok sayıda asnaf bulunmaktadır. Söz konusu uygulamada esnafın durumu dikkate alınmış mıdır?


2- Zaten zor...