15 / 05 / 2024

uludağ turizme mi kazandırılıyor

uludağ turizme mi kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden 'Beyaz cennet' Uludağ'da hem yaz, hem de kış turizminin canlanması amacıyla 11 yeni turizm tesisinin projesini hazırladı. Tesislerin yapımına 2016’da başlanacak.

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

8 katlı yeraltı şehri turizme kazandırılmayı bekliyor!

Kayseri'de bulunan ve geçmişi yaklaşık 8 bin yıl öncesine uzanan, Kırlangıç Vadisi Yeraltı Şehri, keşfedilmeyi VE turizme kazandırılmayı bekliyor...

Erzurum Solomon Manastırı turizme kazandırılmayı bekliyor!

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde kayalıklar üzerine mağaralardan oyularak yapılan ve yaklaşık bin yıllık geçmişe sahip olduğu belirtilen Solomon Manastırı, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Bursa'daki 2 bin 400 yıllık Bitinya Sarayı turizme kazandırılacak!

Bursa'da 2 bin 400 senelik Bitinya Sarayı'na ait tünel, mahzen ve Uludağ'dan gelen suyu taşıyan kanalların bulunduğu bölümleri ortaya çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, bütün halindeki tarihi yapıyı turizme kazandırmayı hedefliyor.

Yassıada turizme mi açılacak?

İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Yassıada'da bulunan tarihi yapıların tahrip edildiği iddialarına ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Yedekçi, sorularının Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal tarafından cevaplandırılmasını talep etti..

Yalova'daki arboretum arazisi turizme mi açılıyor?

Plan değişti, yeşil alanda beton bloklar yükselecek Yalova'da çöplükken yeşillendirilen arboretum (agaç evi) arazisinin turizme açılmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

Juliopolis turizme açılmalı!

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, “5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Juliopolis Antik Kenti, başlı başına görülmeye değer bir yapı. Juliopolis Kenti’ni turizme kazandırmalıyız” dedi.

Tokat Zile'deki 4 bin yıllık evler turizme kazandırılacak!

Tokat-Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Ahmet Haluk Dursun, "Bu evlerin turizme kazandırılması ve en iyi şekilde korunması gerekiyor" dedi.

Tokat Zile'de tarihi evler turizme kazandırılacak!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evlerin turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, Zile evleri açıklaması yaptı.

Tarihi Zile evleri turizme kazandırılıyor!

Yaklaşık 4 bin yıllık geçmişe sahip Tokat'ın Zile ilçesinde, tarihi evler aslına uygun restore edilerek, turizme kazandınlıyor. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel konu ile ilgili açıklama yaptı.

Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Mardin'de dağların arasında yer alan ve 7 bin yıllık geçmişe sahip olduğu bildirilen Kalecik köyü, doğal güzelliğiyle film platosunu andırıyor.Tarihi Kalecik köyü turizme kazandırılmayı bekliyor.

Kerpe Limanı turizme mi açılıyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin Karadeniz’e açılan kapısı olan Kerpe’de Cenevizlillerden kalan ve büyük bir bölümü sular altında bulunan tarihi limanı ve bölgeyi dalış turizmine açmak için harekete geçmesi, bazı endişeleri de beraberinde getirdi.

uludağ turizme mi kazandırılıyor Haberi

uludağ turizme mi kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden 'Beyaz cennet' Uludağ'da hem yaz, hem de kış turizminin canlanması amacıyla 11 yeni turizm tesisinin projesini hazırladı. Bakanlık tarafından Uludağ'a yeni bir siluet kazandırılması için hazırlanan proje kapsamında, 11 turizm tesisinin yapımına 2016’da başlanacak. 

1961 yılında Milli Park Alanı olarak ilan edilen ve 2873 Sayılı Milli Park Kanunu kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yönetilen toplam 12 bin 762 hektarlık bölgenin kış turizminin yapıldığı Birinci ve İkinci Gelişim bölgeleri ise 120 hektarlık bir alanı oluşturuyor. Bu alan kayak pistleriyle birlikte toplam 720 hektara ulaşıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılından bugüne kadar Uludağ Milli Parkı’na 34 milyon lira yatırım gerçekleştirildi. Milli park alanındaki mevcut tuvaletlerin tamamının onarımları...