02 / 05 / 2024

Ulus SGK

Ulus SGK

Ankara Ulus Tarihi Kent projesiyle aralarında Anafartalar Çarşısı'nın da bulunduğu 3 bina yıkılacak. Ankara Büyükşehir ile SGK arasında 3 yıldır süren görüşmelerde fiyat çıkmazı yaşanıyor.

Mimarlar Odası'ndan 'Ulus' tepkisi!

SGK'ya ait Ulus’taki binaların Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, takasın tarihi semt için bir yıkım olacağını savundu.

Ankara Büyükşehir ile SGK arasında yeni trampa anlaşması!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi için SGK ile Büyükşehir arasında yeni protokol imzalandı. Protokolde SGK Ulus ve AOÇ’de toplam değeri 203 milyon 509 bin 29 TL olan taşınmazları Büyükşehir’e verecek.

Ankara Büyükşehir ile SGK, Ulus için ilk adımı attı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında SGK’nın Anafartalar Mahallesi’ndeki tesisleri karşılığında yapılacak takas için verilecek taşınmazları belirledi. İşte takas edilecek taşınmazlar...

Tirebolu'ya SGK hizmet binası açılıyor!

Giresun Sosyal Güvenlik(SGK) İl Müdürü Fatih Görentaş, Tirebolu’da geçici hizmet verecek olan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu. Görentaş’a, Mehmet Cebecioğlu ve Belediye Meclis üyeleri de eşlik etti.

Samsun SGK Binası riskli mi?

SGK Samsun İl Müdürlüğü binasını satın alan firmasının Avukatı Paşa Yılmaz, "Devlet kentsel dönüşüm yasası çıkardı. Bizde binanın riskli olup olmadığı yönünde test yaptırdık. Bina riskli çıktı. Gerekeni yapıyoruz" dedi.

SGK'dan 3 ilde satılık 12 gayrimenkul! İhaleleri 17 Şubat'ta!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı; mülkiyeti SGK'ya ait olan 3 ilde 12 gayrimenkulü açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkullerin fiyatları 221 bin TL ile 78.8 milyon TL arasında değişiyor.

SGK'dan 3 ilde satılık 12 gayrimenkul! İhalesi 17 Şubat'ta!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı; mülkiyeti SGK'ya ait olan 3 ilde 12 gayrimenkulü açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkullerin fiyatları 221 bin TL ile 78.8 milyon TL arasında değişiyor.

Selma Ergeç Ulus'tan ev aldı!

Star TV'deki Gönül İşleri'nde oynayan Selma Ergeç ile 1,5 yıldır aşk yaşadığı Can Yayınları'nın sahibi Can Öz evlilik kararı aldı. İlk adım olarak da Ulus'ta bir ev tutup dekore ettiler.

Balıkesir SGK yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Balıkesir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasının inşaatına başlandı. SGK İl Müdürü Ömer Çalışkan SGK İl Müdürlüğü’nün yeni binasının inşaatı hakkında bilgi verdi..

Aydın'a yeni SGK binası inşa ediliyor!

SGK Aydın İl Müdürü Rifat Kocaoğlu, yapımı devam eden SGK il binası inşaatını inceledi. Kocaoğlu, 5 katlı hizmet binasının 5 Mart 2016 tarihinde tamamlanarak teslim edileceğini söyledi.

Ulus'ta Büyükşehir ile SGK fiyatta anlaşamadı!

Ankara Ulus Tarihi Kent projesiyle aralarında Anafartalar Çarşısı'nın da bulunduğu 3 bina yıkılacak. Ankara Büyükşehir ile SGK arasında 3 yıldır süren görüşmelerde fiyat çıkmazı yaşanıyor.

Danıştay Ulus’ta yürütmeyi durdurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi'nin iptali için açılan davada Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Mimarlar Odası'ndan 'Ulus'u ranta teslim etmeyeceğiz" açıklaması geldi.

Ankara Ulus Kent Merkezi meydan projesine iptal!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Danıştay Dava Daireleri Genel Kurulu’nun, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nde yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

SGK'dan 8 ilde satılık 8 gayrimenkul! İhalesi 13 Ocak'ta!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı; mülkiyeti SGK'ya ait olan gayrimenkulleri açık artırma usulü ile satışa çıkarıyor. Söz konusu gayrimenkuller; Sakarya, Yalova, Kars, Elazığ, Ankara, Trabzon, Batman, Muş'ta yer alıyor.

Ulus SGK Haberi

Ulus SGK

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında, Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi kapsamında yıkılacak binalar için yaklaşık 3 yıldır süren görüşmelerde istenilen sonuç bir türlü alınamadı. SGK'nın sürekli olarak fiyat artışına gittiği öne sürülürken, Başkent için hayati önem taşıyan projenin hayata geçmesinin önündeki en büyük engelin de fiyat konusu olduğu belirtildi. Büyük bölümü kullanılmayan binalar için Büyükşehir Belediyesi'ne yazı gönderen Ankara Valiliği ise binaların bir an önce yıkılması gerektiğini vurguladı. 


MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLEMİYOR 


Ulus Tarihi Kent projesi kapsamında Hacı Bayram ve Ankara Kalesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılırken projenin en önemli ayağı olan Ulus Heykel civarındaki genişletme çalışmaları mülkiyet sorununa takıldı. Başkent'in en yoğun yaya ve araç trafiğinin yaşandığı Ulus'ta tarihi binaların da ön plana çıkarılabilmesi için hayati...