29 / 08 / 2024

Ulus Ulus Hacı Bayram Veli Camisi

Ulus Ulus Hacı Bayram Veli Camisi

Yıpranan kent dokularının ve yoksul mahallelerin iyileştirilmesi amacıyla 'Ulus Tarihi Kent ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında yapılan kentsel dönüşüm uygulamalarından bazılarında sona gelindi.

Yıldırım Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali projeyle ilgili

Gebze'deki Ulus Semt Polikliniği'nin inşaatı tam gaz!

Gebze'de hayata geçirilen Ulus Semt Polikliniği için çalışmalar son sürat devam ediyor. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker projedeki çalışmaları yerinde inceledi.

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm'de teslimler 2018'de!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanını inceledi. Edebali, dönüşüm projesiyle ilgili bilgiler verdi.

İşte Esra Eron'un Ulus'taki maskülen evi!

Ünlü sunucu ve model Esra Eron, Ulus'ya kız Alya ile birlikte yaşıyor. Eron çatı dubleksi maskülen ve modern tarzdaki evinin kapılarını InStyle Home Mayıs sayısına açtı.

Bursa Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm projesi 2018'de tamam!

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Ulus İtfaiye Meydanı Camisi açılış için gün sayıyor!

Başkentte, "İtfaiye Meydanı" olarak da bilinen Ulus Erbakan Meydanı'nda 4 yıl önce yapımına başlanılan, 7 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği Ulus İtfaiye Meydanı Camisi'nin açılmasına sayılı günler kaldı.

Ankara Ulus'a 2 yeraltı tüneli geliyor!

Ankara Ulus’ta trafiğin yer altına alınarak, meydanın yayalaştırılması projesi için çalışmalar başlatıldı. Ön hazırlığının yapılmasının ardından projeye ilk kazma vurulacak.

Ulus Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Ulus Meydanı ve Çevre Düzenleme Ulaşım Projesi”nin ön hazırlığının yapılması için Belediye Meclisi’nden yetki aldı.

Bartın Ulus’ta 321 konutun hak sahipleri belirlendi!

TOKİ tarafından projelendirilen, Bartın’ın Ulus İlçesi’ndeki 321 adet yeni konut için hak sahipliği belirleme kurası bugün çekildi.

Ankara Ulus’taki 17 bina yıkıldı!

Ankara Valiliği tarafından OHAL nedeniyle Ulus’taki 17 bina yıkıldı. Binaların yıkımı, kamu düzeninin ve esenliğinin sağlanması amacıyla yıkıldı.

TOKİ Bartın Ulus Konutları'nın kurası 8 Mart'ta!

TOKİ tarafından Bartın Ulus'a 321 konut inşa ediliyor. Konutların kurası 8 Mart 2017 günü gerçekleşecek.

Seba İnşaat Etiler ve Ulus'ta yeni proje inşa edecek!

Ulus ve İstinye bölgesinde birçok projeye imza atan Seba İnşaat, kentsel dönüşüme odaklandı. Seba İnşaat Etiler ve Ulus'ta yeni proje inşa edecek.

Çekmeköy Ulus Pazarı 11 Şubat'ta açılacak!

Çekmeköy Ulus Pazarı'nın 11 Şubat cumartesi gününden itibaren kapalı pazar alanında açılması kararlaştırıldı.

Ulus Ulus Hacı Bayram Veli Camisi Haberi

Ulus Ulus Hacı Bayram Veli Camisi

'Ulus Tarihi Kent ve Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında 2006 yılında başlayan süreçte Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresinin restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere... Çalışmalar henüz bitmedi ancak bölgede bakımı yapılan ve yenilenen yapılar şimdiden Ankaralılardan tam not aldı. 


Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi kapsamında restore edilen Hacı Bayram yeni haliyle görenleri büyülüyor. Proje kapsamında Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi inanç turizminin merkezi haline geldi. 

Altındağ İlçesi'ndeki Hacı Bayram Mahallesi'nde, yıllardır devanı eden Kentsel Dönüşüm çalışmalarında nihayet yüzler yavaş yavaş gülmeye başladı. Bölgenin yeni hali vatandaşlardan tam not aldı. 

Ankaralıları memnun eden restorasyon çalışmaları henüz bitmiş değil yenilemeler ve bakım çalışmaları bölgede sürüyor. 


KİTAPÇILAR ÇARŞISI YENİLENDİ 


Proje kapsamında tarihi dokusuna sadık kalınarak yeniden ele alınan bölgede bakım ve yenileme çalışmaları biten yapılardan...