29 / 04 / 2024

ulusal adres yönetmeliği

ulusal adres yönetmeliği

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik; binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte adres yönetmeliği tam metni..

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Güvenli yapılar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

İMSAD Ulusal Bina Yönetmeliği çalışmaları başlattı!

Türkiye’de birbiri ile çelişen yönetmeliklerin mal ve can kaybına yol açması İMSAD’ı harekete geçirdi. 33’üncü Genel Kurul’da İMSAD’a başkan seçilen Fethi Hinginar, bu kapsamda Ulusal Bina Yönetmeliği adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Ulusal Bina Yönetmeliği acil olarak çıkarılmalı!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye inşaat sektörünün yeni bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ve acil olarak Ulusal Bina Yönetmeliği’nin çıkarılması gerektiğini belirtti.

Dündar Yetişener: Ulusal Bina Yönetmeliği ülkemizin en büyük eksikliği!

Türkiye IMSAD Başkanı Dündar Yetişener bina yapımı konusunda ülkemizde hissedilen en büyük eksikliklerden biri, ilgili tüm konuları içeren bir 'Ulusal Bina Yönetmeliği'nin olmamasıdır" ifadelerine yer verdi.

Dündar Yetişener: Bina yapımında en büyük eksiklik Ulusal Bina Yönetmeliği'nin olmaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Dündar Yetişener, bina yapımı konusunda Türkiye'de hissedilen en büyük eksikliklerden birinin ilgili tüm konuları içeren bir "Ulusal Bina Yönetmeliği"nin bulunmaması olduğunu bildirdi.

Adres yönetmeliği tam metni!

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik; binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte adres yönetmeliği tam metni..

Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği!

Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliği, coğrafî bilgi sistemlerine altlık oluşturacak biçimde ulusal veri değişim formatında derlenmesini, bilgi teknolojileri ve kartografik tekniklerle görselleştirilmesini amaçlıyor...

Ulusal İş Sağlığı ve Konseyi Yönetmeliği!

Ulusal İş Sağlığı ve Konseyi Yönetmeliği 5 Şubat 2013 tarihinde 28550 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyinin kuruluş amacını, oluşumunu, görevleri açıklanıyor...

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği 11 Nisan 2005 tarihinde 25783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında 16 Nisan 2013 tarihinde ise bazı değişikliklere yer verildi. İşte yönetmelik hükümleri...

Harita ve Harita Bilgilerini Temin ve Kullanma Yönetmeliği!

Harita ve Harita Bilgilerini Temin ve Kullanma Yönetmeliği, 31 Ağustos 1994 tarihinde 22037 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte harita ve harita bilgilerinden,yararlanma esaslarını belirleniyor...

Vakıflar Yönetmeliği!

Vakıflar Yönetmeliği 27 Eylül 2008 tarihinde 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Vakıf Uzmanlığı ve Uzman Yardımcılığı ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukların düzenleniyor...

Elektronik Tebligat Yönetmeliği!

Elektronik Tebligat Yönetmeliği, 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

ulusal adres yönetmeliği Haberi

ulusal adres yönetmeliği

Adres yönetmeliği tam metni!

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik 31 Temmuz 2006 tarih ve 26245 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik, binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor.


Binaların numaralandırılması ile Ulusal Adres Veri Tabanının kurulması, güncellenmesi ve yürütülmesine ilişkin hususları kapsıyor.


ADRES VE NUMARALAMAYA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik binaların numaralandırılması ile Ulusal Adres Veri Tabanının kurulması, güncellenmesi ve yürütülmesine ilişkin hususları kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 69 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE...