25 / 07 / 2024

Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler toplantısı

Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler toplantısı

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, onur konuşmacısı olarak katıldığı "2023'e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler" konulu toplantıda açıklamalar yaptı.

Volkan Bozay: AB uyum politikalarını yakından takip ediyoruz!

7. İstanbul Karbon E-Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Karbon Yönetimi ve Endüstri” oturumunda önemli açıklamalar yapan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay Türk çimento sektörünün uyum süreci çerçevesinde Avrupa Birliği iklim ve çevre politikalarını yakından izlediğini kaydetti.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Türkiye çimento ve çelik sektöründe düşük karbona geçiş dönemi!

Çimento ve demir çelik... Her iki sektör de AB'nin iklim ve çevre politikalarını yakından takip ediyor. Çünkü her iki sektörün de ihracatında AB çok önemli bir yer tutuyor. "Yeşil" dönüşümün tüm hızıyla sürdüğü bu sektörlerde, aksiyon planları hazır.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Kanal İstanbul, İstanbul'a ait verilecek her kararı etkileyecek!

Kanal İstanbul, sosyo-ekolojik alan ile çevre politikalarının iç içe olduğu bir proje. Dr. Ayşen Eren, Kanal İstanbul projesini bilim insanlarının çalışmalarında ortaya koyduğu bulgu ve sonuçlar kapsamında değerlendirdi...

Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye’nin ilk Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nı hazırladı. Plan kapsamında şehircilikte akıllı dönem 81 ilde devreye alınacak. İl il yaşanabilir şehirler endeksi hazırlanıp, her yıl yenilenecek.

Alarko'nun Bükreş'te yapacağı çevre yolu için imzalar atıldı!

Romanya Bükreş'te inşa edilecek ikinci etap çevre yolu için açılan ihaleyi kazanan Alsim Alarko ile Romanya Ulusal Karayolları Altyapı İdaresi arasında sözleşme imzalandı...

Yeşil bina için ulusal sertifika geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre dostu yeşil binaların yaygınlaşması için ulusal sertifikasyon sistemini başlattı. Bu sayede yurtdışına sertifika için yüksek paralar ödenmeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Sema Ramazanoğlu vekalet edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun vekâlet etmesine dair tezkere bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan temiz hava merkezleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı temiz hava merkezleri ile ilgili açıklama yaptı. 2005 yılında hava kalitesi ölçüm istasyonlarının kurulumuna başlayan Bakanlık, günümüz itibari ile 195 adet istasyona sahip Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı kurdu.

İzmir Çiğli'de Dünya Çevre Günü paneli düzenlendi!

Çevreci politikaları ve çevreci uygulamalarıyla dikkat çeken Çiğli Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla “Dünya Çevre Günü” paneli düzenlendi.

Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları açıklandı!

Ana teması çevre duyarlılığını geliştirmek ve yeni sinemacıların yetişmesine olanak sağlamak olan 'Geri Dönüşmez Filmler-Çevre Konulu Ulusal Film Yarışması'nın sonuçları belli oldu.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi için mevzuat altyapısı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı. Güllüce, "Coğrafi verilerin standart içerik ve formatta hazırlanmasını sağlamak için ise uygulama takvimi belirlendi" dedi.

Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler toplantısı Haberi

Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler toplantısı

İlk olarak 2.2 milyon liraya mal olan Dobruca Arıtma Tesisleri'nin ana çıkışına kumlan 500 kilovvalt saat gücündeki santral sıkıntısız olarak çalışmaya başladı. BUSKİ'nin yatırımları arasında en yüksek güce sahip olacak Çekirge Devlet Hastanesi'niıı karşısında, Dobruca Caddesi girişindeki alanda tesis edilecek 1.2 megavvatt'lık santralinde ihalesine çıkıldı. Yaklaşık 6 ay içerisinde devreye alınacak bu tesis ile BUSKİ'nin elektrik üretimi ciddi rakamlara ulaşacak. 


Yaklaşık 5 milyon liraya mal olması beklenen bu tesis kendisini 2 yıl içerisinde amorti edecek. 

BUSKİ yetkilileri, yeni inşa edilen İnkaya-Odunluk yolu yakınlarındaki bir depoya kurulacak 500 kiloNvatt saatlik 3. bir santral ile yılda 10 milyon kilowatt saatlik üretim gücüne kavuşacaklarını söylediler. Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin en biiyiik gider kalemini oluşturan elektrik sarfiyatı özellikle pompa istasyonları ve atık su arıtma tesislerinde...