05 / 05 / 2024

ulusal mimari fikir yarışması

ulusal mimari fikir yarışması

Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası yapımı için yeni bir sürece daha girildi. " Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması " düzenlendi...

Ytong yarışmasında ödüller sahiplerini buldu!

Türk Ytong tarafından 50. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Kültür ve Sosyal Etkinlikler Evi” konulu Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nın kolokyumu, ödül töreni ve sergisi, 7 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde yapıldı...

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerine teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışmasında dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı. 

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Kıbrıs Merkez Bankası projesinin bütçesi Maliye’ye mi bağışlanacak?

Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın kazananı proje için yüksek güvenlikli, yüksek metrekareli bir Merkez Bankası binası inşaatı için ayrılan bütçenin bu zor günlerde Maliye’ye bağışlanıp bağışlanmayacağı merak ediliyor.

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

Ytong Mimari Fikir Yarışması’na katılım için son gün 2 Aralık!

Türk Ytong tarafından 20’ncisi gerçekleştirilen Mimari Fikir Yarışması başvuru sürecinde geri sayım başladı. Yarışma için son katılım tarihi 02 Aralık 2019 olarak belirlendi.

Yaratıcı ve İlham Veren Kentler Ulusal Fikir Yarışması düzenlenecek!

Archisections tarafından Yaratıcı ve İlham Veren Kentler Ulusal Fikir Yarışması düzenlenecek. Yarışmaya başvurular; Mimarlık, İç Mimarlık, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı alanlarından alınacak…

TOKİ Akgedik 2'nci etabın kuraları çekildi!

TOKİ tarafından Manisa Akgedik'te inşa edilen 5 bin 500 konutluk projenin 2'nci etabında kuralar çekildi. Ulusal Mimari Proje Yarışması'nda Ege Bölgesi birincisi olan projede bin 490 hak sahibi dairesine kavuştu.

Türk Ytong’tan genç mimarlara sanat dolu yarışma ödülü!

Türk Ytong'un düzenlediği “Şehirden Uzak” konulu Mimari Fikir Yarışması’nı kazanan genç mimarlar ödül olarak, 16. Uluslararası Venedik Bienali’ni ziyaret etti...

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması ödül töreni yapıldı!

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı!

Hayata geçirdiği projelerle, yapılaşmanın niteliksel, mimari ve kültürel boyutlarına dikkat çeken Türk Ytong tarafından “Şehirden Uzak” başlığıyla düzenlenen 2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması sonuçlandı.

Ytong Mimari Fikir Yarışması Dijital Kolokyum'u 15 Aralık'ta!

“Şehirden Uzak” konulu 2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması kapsamında yapılacak olan Dijital Kolokyum, 15 Aralık Cuma günü saat 11.00’den itibaren canlı yayınlanacak.

İşte Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın sonuçları!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 123 projenin değerlendirildiği yarışmada 35 eser ödül aldı.

TOKİ mahalle kültürünü geleceğe taşıyacak!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının Jüri Başkanı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gül, "Mahalle" kültürünü geleceğe taşımayı amaçlayan yarışmayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

ulusal mimari fikir yarışması Haberi

ulusal mimari fikir yarışması

Kayseri Ticaret Odası yeni hizmet binası yapımı için yeni bir sürece daha girildi. "Kayseri Ticaret Odası Hizmet Binası Ulusal Mimari Fikir Yarışması" düzenlendi. 


Mimari fikir yarışması hakkında açıklama yapan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri'ye ve Kayserili tüccarlara yakışan bir bina yapmak için kolları sıvadıklarını söyledi. 

Başkan Hiçyılmaz, "Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak, Mimarlar Odası Kayseri Şubesi koordinasyonunda, TMMOB Mimarlar Odası Mimarlık Mühendislik Şehircilik ve Kentsel Tasarım Proje Yarışmaları Yönetmeliği uyarınca serbest ve tek kademeli olarak yarışmaya çıktık. Amacımız, kentte nitelikli fiziksel çevrenin oluşmasına katkı sağlayabilecek günümüz mimarlık, mühendislik, şehircilik ve sanat anlayışına uygun en ekonomik ve çağdaş çözümlerin araştırılması ve güzel sanatların özendirilmesidir" dedi. 


Yarışmanın TMMOB Mimarlar Odası üyelerinin katılımına açık, ulusal, serbest ve tek kademeli olduğunun...