30 / 04 / 2024

Kıbrıs Merkez Bankası projesinin bütçesi Maliye’ye mi bağışlanacak?

Kıbrıs Merkez Bankası projesinin bütçesi Maliye’ye mi bağışlanacak?

Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın kazananı proje için yüksek güvenlikli, yüksek metrekareli bir Merkez Bankası binası inşaatı için ayrılan bütçenin bu zor günlerde Maliye’ye bağışlanıp bağışlanmayacağı merak ediliyor.



Ülkemizde koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirler her geçen gün ekonomide belirsizliği artarken Maliye’de zaten boş olan kasanın bu günlerde nasıl dolacağı merak ediliyor.

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; bu kapsamda Mühendis Mimar Odaları Birliği ile Merkez Bankası’nın 2019 yılı sonunda açtığı ve 2020 Ocak ayında ödüllendirdiği “Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda kazanan proje için yüksek güvenlikli, yüksek metrekareli bir Merkez Bankası binası inşaatı için ayrılan bütçenin bu zor günlerde Maliye’ye bağışlanıp bağışlanmayacağı merak konusu…

Başbakanın bu ve benzeri ayrılmış bütçelere el konulması, bu zor süreçte söz konusu binadan vazgeçilmesi ve bu proje için ayrılmış bütçenin de Maliye’ye geçmesi için bir teşebbüs etmesi gerekiyor.

Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) ve KKTC Merkez Bankası'nca düzenşenen "KKTC Merkez Bankası Ulusal Mimari Proje Yarışması"nın kazananlara ödülleri 27 Ocak 2020 tarihinde verilmişti.


Geri Dön