28 / 04 / 2024

ulusal önemdeki sulak alanlar

ulusal önemdeki sulak alanlar

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar ikiye ayrıldı. Sulak alanın ‘ulusal’ değil de ‘mahalli’ sulak alan olduğuna karar verilmesi durumunda mahalli idare alanın sınırları tespit ederek alana ilişkin koruma ve kullanma esaslarını belirleyec

Karkamış Sulak Alanı 'Ekopark' projesi ile can bulacak!

Türkiye'deki ulusal öneme sahip 45 sulak alandan biri olan Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı için kapsamlı bir çalışma sonucunda "Ekopark Projesi" hazırlandı...

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Mahalle Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi’nin bu yılki teması: Akıllı Teknolojiler!

11. Ulusal Aydınlatma Kongresi, 21-22 Eylül 2017 tarihlerinde Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek. Kongrenin bu yılki ana teması “Aydınlatmada Akıllı Teknolojiler”...

9. Ulusal Çatı ve Cephe Konferansı için geri sayım başladı!

ÇATIDER tarafından 2002 yılından bu yana 8 kez düzenlenen ve kapsamlı içeriği ile ‘referans’ olarak kabul edilen Ulusal Çatı ve Cephe Sempozyumu, artık çok daha güçlü bir yapıyla ‘konferansa’ dönüşüyor.

Sulak alanların korunması yönetmeliğinde değişiklik!

Bugünkü Resmi Gazete'de sulak alanların korunması yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yer aldı...

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Heafey Group 2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın ana sponsoru!

Dünyaca ünlü gayrımenkul şirketi Heafey Group Türkiye’nin tek ulusal kadın yelken kupasının ana sponsorluğunu üstlendi. 2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’nın Büyük Ödülü Miami’de 4 günlük tatil olacak.

Heafey Group ulusal kadın yelken kupasının ana sponsorluğunu üstlendi!

Yelken tutkusuyla yarış heyecanını birleştiren “2. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası”nın ana sponsorluğunu dünyaca ünlü gayrimenkul şirketi Heafey Group üstlendi.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

Ulusal Ulaştırma Ana Planı 2018'de hazır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 2035 vizyonu için Ulusal Ulaştırma Ana Planı hazırlanıyor. Plan, 2018 yılından itibaren uygulamaya geçirilecek.

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması başlıyor!

TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Ulusal Mimari Fikir Yarışmalarının 2. si “Mahalle” teması ile 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması düzenleniyor.

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak!

Çin Ulusal Varlık Fonu ABD’ye doğrudan yatırımlarını artıracak. Şirket bonoları, devlet tahvilleri, risk fonları, uzun dönemli altyapı, sanayi, gayrimenkul yatırımları ve ABD devlet tahvilleri CIC fonunun yatırımları arasında yer almaktadır.

ulusal önemdeki sulak alanlar Haberi

ulusal önemdeki sulak alanlar


RESMİ Gazete’de yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar ikiye ayrıldı. Sulak alanın ‘ulusal’ değil de ‘mahalli’ sulak alan olduğuna karar verilmesi durumunda mahalli idare alanın sınırları tespit ederek alana ilişkin koruma ve kullanma esaslarını belirleyecek.


ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmelikle sulak alanlar “ulusal önemdeki sulak alanlar” ve “mahalli önemdeki sulak alanlar” olarak ikiye ayrıldı. Yapılan düzenlemeyle Türkiye genelindeki tüm sulak alanların yapılaşmaya açılabileceğini savunan çevreciler hükümetin bu düzenlemeyi İstanbul’a yapılacak Üçüncü Havaalanı’nın yapılacağı alanı imara açabilmek için yaptığını ileri sürüyor. 


TAŞRA ONAYI YETERLİ

Dünkü Resmi Gazete’de yayınlanan Sulak Alanlar Yönetmeliği önemli değişiklikler içeriyor. Düzenlemeyle koruma bölgeleri içerisinden tabii sulak alanların ekolojik karakterini ve fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyecek ölçüde yerüstü ve yeraltı suyu alınamayacak. Sistemi besleyen akarsularla diğer yüzey sularının yönleri izinsiz...