18 / 05 / 2024

Ulusal Su Bilgi Sistemi bilgileri

Ulusal Su Bilgi Sistemi bilgileri

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye genelinde suyun durumunun detaylı şekilde ortaya konulacağı Ulusal Su Bilgi Sistemi'ni kuruyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ulusal Su Bilgi Sistemi Fizibilite Etüdü Projesini başl

ŞOK’ta Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü!

ŞOK, 15 Temmuz itibarıyla başlayacak indirim kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Bu çerçevede, Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü. İşte 15 Temmuz Cumartesi ŞOK Market fiyat listesi...

Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak! Çok gizli bilgi su yüzüne çıktı! Sır gibi saklanıyordu! Görenler küçük dilini yutacak

Dolar 6 gün sonra bu kadar olacak... Çok gizli bilgi sonunda su yüzüne çıktı... Devlet sırrı gibi saklanıyordu.. O rakamı görenler küçük dilini yutacak!..

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

'Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı' Resmi Gazete'de!

Çevre Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünce onaylanan "Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı" yürürlüğe alındı. 

Şanlıurfa Birecik’te 26 mahallenin su problemi gideriliyor!

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde 26 mahallenin su problemini gidermek amacıyla başlatılan alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma yerinde denetleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Su aboneliği ücreti 2016!

Su aboneliği için gerekli olan bilgi ve belgeler ile ödenmesi gereken abonelik ücreti şehirden şehire değiştiği gibi konut ve işyerlerinde de değişkenlik göstetiyor. İşte su aboneliği ücreti 2016..

Halil Demir Ödemiş teleferik projesi hakkında bilgi verdi!

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Ödemiş'in önemli projelerinden olan teleferik projesi ve bölge açısından önemi hakkında bilgi verdi...

MUSKİ yeni yapılan binaların yönetmeliği hakkında esnafa bilgi verdi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, yeni yapılan binaların içme suyu bağlantı esasları yönetmeliği konularında Datça esnafına bilgi verdi.

Malatya Su ve Kanalizasyon Çalıştayı başladı!

Türkiye Belediyeler Birliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün ev sahipliğinde Su ve Kanalizasyon Bilgi İşlem Daireleri Tecrübe Paylaşım Çalıştayı başladı.

Sivas Suşehri'nde 30 adet afet konutu yapılıyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evi heyelan riskiyle karşı karşıya olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Perçi ve Ekinci, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yunak'ta atık su arıtma tesisi faaliyete geçti!

Yunak'ta atık su arıtma tesisi tamamen faliyete geçti. Arıtma tesisiyle ilgili bilgi veren Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, "Allah devlete zeval vermesin. Tamamen temiz ve tarımsal sulamaya uygun su var" dedi.

Ulusal Su Bilgi Sistemi bilgileri Haberi

Ulusal Su Bilgi Sistemi bilgileri

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ulusal Su Bilgi Sistemi Fizibilite Etüdü Projesi'ni başlattı.


Projeyle, paydaş kurumlar ile halihazırda tutulan su veri yapıları, ihtiyaç duyulan su verileri, kullanılan bilişim teknolojisi altyapısıyla ilgili analiz çalışması yapılacak. Elde edilen bilgiler sonucunda Ulusal Su Bilgi Sistemi Fizibilite Raporu, Kamu Yönetiminde Modernizasyon Eylem Planı hazırlanacak.


Projede paydaş kurumlar olarak Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Sağlık, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kalkınma bakanlıkları, Harita Genel Komutanlığı ile belirlenen üniversiteler, valilikler, belediyeler yer alacak.


Paydaş kurumlar, kendi bünyelerinde üretilen ve kullanılan su verisi envanterlerine, coğrafi bilgi sistemleri çalışmalarına, ihtiyaç duydukları verilere dair bilgileri paylaşacak.


Bir araya getirilecek bu bilgiler, suyun miktar ve kalite, dağılım ve kullanım, yasal ve kurumsal açıdan değerlendirmesine...