08 / 05 / 2024

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kağıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemi olan UYAP nedir? İşte UYAP sistemi...

Eve haciz dönemi bitiyor!

TBMM Adalet Komisyonu, yargı sisteminin hızlandırılması amacıyla hazırlanan ve ''3. Yargı Paketi'' olarak bilinen kanun tasarısının 37 maddesini kabul etti

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...

Halka 330 metrekare ücretsiz konut arsası tahsis edilsin! Mimar Şenol Gökner'den ulusal konut projesi çağrısı! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 'asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme gelmeye başladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu ve 'Ulusal Konut Projesi' ile ilgili çağrı yaptı.

Çiftçiler dikkat... Ulusal Süt Konseyi peş peşe açıkladı… Şubat ve Mart ayları çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Ulusal Süt Konseyi, Şubat ve Mart ayları için çiğ süt üretim maliyeti fiyatlarını açıkladı. Peki çiğ süt üretim maliyeti kaç TL oldu?

Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre ne kadar arttı? Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı açıkladı

Milyonlarca insan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarını merak ediyor. Ulusal Kırmızı Et Başkanı Ahmet Hacıince, Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıkların et fiyatlarına göre hangi oranla yüksek satılacağını açıkladı. İşte detaylar…

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos'ta da yükselişine devam etti!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ağustos ayında da yükselişine devam etti...

Ata GYO'nun uzun vadeli kredi notu BBB!

Ata GYO'nun kredi derecelendirme süreci sonucunda, şirket "Yatırım Yapılabilir" kategoride  derecelendirerek; Uzun Vadeli Ulusal Notu BBB+, Kısa Vadeli  Ulusal Notu A-3, her iki not görünümü ise "Negatif" olarak belirlendi.

Deniz GYO'nun uzun vadeli kredi notu AA!

Deniz GYO'nun KOBİRATE Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından yürütülen kredi derecelendirme süreci sonucunda; Uzun Vadeli Ulusal Notu AA-, Kısa Vadeli Ulusal Notu A-1, görünümleri ise olumlu olarak belirlendi. 

Beklenen deprem İstanbul ve Marmara bölgesi için yıkım olacak!

İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, beklenen büyük Marmara Depremi'nin ulusal bir yıkıma sebep olacağına vurgu yaparak ulusal seferberlik çağrısında bulundu.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Özak GYO'nun uzun vadeli kredi notu AA!

JCR Eurasia Rating tarafından Özak GYO'nun uzun vadeli kredi notu "AA (Trk)", Kısa Vadeli Ulusal Notu "A-1+ (Trk)" olarak belirlendi.

Halk GYO'nun ulusal kredi notu uzun vadeli AA+, kısa vadeli A-1+!

Halk GYO'nun Uzun Vadeli Ulusal Notu "AA+ (Trk)/Stabil", Kısa Vadeli Ulusal Notu ise "A-1+ (Trk)/Stabil" olarak belirlendi. 

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi açıldı!

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin tanıtım toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı.

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi Haberi

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi

UYAP nedir?

UYAP, "Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi" nin kısaltılmış ismi olarak karşımıza çıkıyor. UYAP sistemi, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kâğıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.


UYAP; teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ile dış birim entegrasyonunu sağlayan ve e-Dönüşüm sürecinde e-Adalet ayağını oluşturan bir bilişim sistemidir. 


UYAP ülkemizde Adalet Bakanlığı teşkilatı ile yargı birimlerinin tamamında işletimde olup bu birimlerin her türlü yargısal, idari ve denetim faaliyetleri bu sistemle elektronik ortamda yürütülmektedir.


Elektronik...