17 / 05 / 2024

Ulusal Yaşlanma Enstitüsü

Ulusal Yaşlanma Enstitüsü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı “yaşlanma ulusal eylem planı” kapsamında yaşlıların kalacağı konutların fiziki koşullarının gündelik hayatlarını kolaylaştıracak şekilde yeniden planlanması için mevzuat düzenlemeleri yapılacak...

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede yaşanan depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Samsung 3’lü beyaz eşya alana robot süpürge, 43 inç smart ekran veya derin dondurucu hediye!

Samsung, beyaz eşya alacaklara dev kampanya haberini verdi. Yeni evlenecek çiftler veya evindeki beyaz eşyasını değiştirmek isteyenler için bir kampanya hazırlayan Samsung, 3’lü beyaz eşya alana robot süpürge, 43 inç smart ekran veya derin dondurucu hediye edeceğini açıkladı.

Arçelik'ten 4 beyaz eşya alana robot süpürge bedava! 1 Mayıs 2023 fiyat listesi... 

Arçelik, mayıs ayına ses getirecek bir kampanya ile başladı. Sevilen beyaz eşya markasından dörtlü çeyiz seti alanlar 7 bin 500 TL değerinde robot süpürgeye tek kuruş ödemeden sahip olacak. İşte Arçelik kampanyasının tüm ayrıntıları...

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 6 lt Yağsız Fritöz'ün indirimli fiyatı yüzünüzü güldürecek! 4 Mart 2023 fiyat listesi

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 6 lt Yağsız Fritöz, geniş iç hacmi sayesinde, az yağ ile 360° ısıtmalı hava sirkülasyonu yaparak nemi içine hapseder ve böylece bir çok yemeğin kısa sürede hazırlanmasını sağlar. 

Yabancı uzmanlardan şok deprem yorumu: Sanki Türkiye yerinden hareket etti!

6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın depreminin ardından yabancı uzmanlar gerçekleşen felaketi değerlendirdi. University Collage London'dan Ilan Kelman ve İtalyan Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü’nün Başkanı Carlo Doglioni’nin şok açıklamalarda bulundu.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Türkiye'nin en yaşanabilir üç şehri açıklandı! İşte listedeki sürpriz şehirler

ABD'li Forbes Dergisi Türkiye'nin şehirlerini yaşanabilirlik kriterlerine göre sıraladı. Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken bazı şehirlerin sıralaması ise sürpriz oldu.

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak

Doların Kur Korumalı Mevduat ve hükümet tarafından devreye alınan diğer enstrümanlara rağmen 18 liraya kadar yeniden yükselmesi "kıyamet" alameti olarak yorumlandı. Uzmanlar Kur Korumalı Mevduat uygulaması bitince dolara hücum başlayacağını ve ülkede felaket yaşanacağını söylüyor.

Ayçiçek yağında son dakika! Gümrük vergisi sıfırlandı!

Cumhurbaşkanının Resmi Gazete’de yayımlanan kararı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Hangi yağlarda vergi sıfırlanacak? İşte kararın detayları...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi'den 5 lt ayçiçek yağına kısıtlama açıklaması! Türkiye'nin nüfusuna dikkat çekti

Ukrayna'nın Rusya ile tutuştuğu savaş dünyada ayçiçek yağı arzını derinden etkiledi. Ayçiçek yağında fiyatlar stok krizi nedeniyle yükselişe geçmişti. İngiltere'de zincir marketi Tesco ayçiçek yağı satışlarında kısıtlama getirdi. Türkiye'deki son durumu ise Bakan Kirişçi açıkladı.

Ulusal Yaşlanma Enstitüsü Haberi

Ulusal Yaşlanma Enstitüsü


3 yıl içinde uygulamaya konulacak plana göre, devlet ev ortamında yaşlısına bakan aile üyesine ekonomik destek verecek. Çalışabilir ve çalışmak isteyen yaşlılar için iş kanununda “emekliliğe kademeli geçiş” ve “esnek çalışma” gibi yeni düzenlemeler yapılacak. Yaşlılara karşı her türlü ihmal, istismar ve şiddetin ortadan kaldırılması amacı ile yasal düzenlemeler hayata geçirilecek.


Bakanlık, yaşlılıkta sağlık ve refahın artırılması ve yaşlılıkta olanaklar sunan, destekleyici ortamların sağlanması amacıyla, “Türkiye’de yaşlıların durumu ve yaşlanma ulusal eylem planı” hazırladı. Planda dikkat çeken başlıklar özetle şöyle:


-  Yaşlılara götürülecek tüm hizmetlerin planlanabilmesi için “Yaşlı Veri Tabanı” oluşturulacak.

-  Ev ortamında yaşlıya bakan aile üyesine ekonomik destek verilecek. Ayrıca aile üyeleri eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak.

-  Kırsal kesimde yaşlılara, yaşa bağlı sağlık sorunları ile ilgili periyodik sağlık taramaları yapılacak.



İkaz...