05 / 05 / 2024

 Uluslararası A Tasarım Yarışması

 Uluslararası A Tasarım Yarışması

Türk mimar Cüneyt Darı, İtalya'da düzenlenen Uluslararası A' Tasarım Yarışması'nda  "Selectum Dreams Hotel" projesi ile ödül aldı.

Uluslararası 39 mimar Hatay ve Adıyaman’ın yeniden tasarımı için çalışacak!

Hatay ve Adıyaman, ulusal ve uluslararası 39 mimarla tekrar tasarlanacak. Projenin başında yer alan Türkiye Tasarım Vakfı’nın Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Tüm tasarım sürecinin kaynağını biz sağlıyoruz. İlçe merkezleri dahil toplam 5 milyon dolar planlanıyor. Mart 2024’te tamamlanacak” diye konuştu.

Prıma Materıa Mimarlık Tasarım Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prıma Materıa Mimarlık Tasarım Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Burak Albayrak tarafından kuruldu.

A Grup Taahhüt İnşaat Tasarım Ve Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

A Grup Taahhüt İnşaat Tasarım Ve Mimarlık Anonim Şirketi Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahu Önal ve Ertuğrul Eken ortaklığında kuruldu.

Merkez Bankası'nın uluslararası yatırım pozisyonunun verdiği inanılmaz açık ortaya çıktı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerin farkı olarak tanımlanan net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) mayıs sonunda 226,1 milyar dolar açık verdi.

Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunda dev açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan “net uluslararası yatırım pozisyonu”, nisan sonunda 236,8 milyar dolar açık verdi.

Sualtı Tasarım Ve İç Mimarlık Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan Şubesi açıldı! 

Sualtı Tasarım Ve İç Mimarlık Uygulama Hizmetleri Limited Şirketi Eyüpsultan Şubesi Eyüpsultan'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Kavruk tarafından açıldı. 

Yg Tasarım Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi açıldı!

Yg Tasarım Mimarlık İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy Şubesi 2 milyon 500bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Çoşut tarafından açıldı.

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi açıldı!

Moon Tasarım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece Şubesi 500 bin TL bedelle Hasan Akçin tarafından açıldı.

Palmiye Calıfornıa Mühendislik Ve Tasarım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Palmiye Calıfornıa Mühendislik Ve Tasarım Hizmetleri Limited Şirketi Ataköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Marwan Mahmoud Taha tarafından kuruldu.

Palmiye Calıfornıa Mühendislik Ve Tasarım Hizmetleri Limited  Şirketi kuruldu!

Palmiye Calıfornıa Mühendislik Ve Tasarım Hizmetleri  Şirketi Ataköy’de  10 bin TL sermaye bedeli  ile Marwan Mahmoud Taha  Ve Öztürk tarafından kuruldu.

Taze Tasarım Mimari Gıda Anonim Şirketi Çeşme Kahve Cihangir Şubesi açıldı!

Taze Tasarım Mimari Gıda Anonim Şirketi Çeşme Kahve Cihangir Şubesi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Selim Murat Sarı tarafından açıldı.

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

 Uluslararası A Tasarım Yarışması Haberi

 Uluslararası A Tasarım Yarışması

İtalya'da düzenlenen Uluslararası A' Tasarım Yarışması'nda, mimar Cüneyt Darı, "Mimari, İnşaat ve Yapı Tasarımı" kategorisinde, Antalya Belek'te inşa edilecek "Selectum Dreams Hotel" projesi ile ödül aldı.

Türk mimar Cüneyt Darı, Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalarda bulundu. 

Projeyi dünyanın birçok yerini kapsamlı şekilde gezerek oluşturduklarını ifade eden Darı, projenin üç ana temadan meydana geldiğini söyledi ve projeyi şu şekilde özetledi, ilk temn yetişkinlere, ikincisi çocuklara, üçüncü tema ise 15-18 yaş arasındaki gençler ve ailelerine yönelik tasarlandı. 

Darı, "Her hafta davet edilecek bir yazar, bir hafta boyunca orada konaklayacak ve gençlerle bir araya gelecek. Opera sanatçıları gençleri de dahil ederek bir hafta boyunca konser verecek. Amaç çocuklara öz güven sağlamak."...