14 / 05 / 2024

Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı

Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı

Birkaç yıl öncesine kadar simsiyah olan İzmit Körfezi’ndeki temizleme çalışmaları sonuç verdi

Bu bina Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarını isyan ettirdi!

İstanbul’da uluslararası kuruluştan yeşil belgesi olan bir binaya yapılan incelemeyle ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk çıkan sonuçlara isyan etti.

ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı 27 Nisan'da!

Fuar, konferans ve B2B etkinliklerinin bir arada olduğu enerji buluşması ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 27-29 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor.

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı düzenleyecek!

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü, TÜBİTAK'ın da desteğiyle, 13- 14 Mayıs tarihlerinde uluslararası katılımlı "Çevre ve Ulaşım Çalıştayı" düzenleyecek.

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı başladı!

Anadolu Ajansının " global iletişim ortağı " olduğu, 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI 2015 kapılarını açtı.

Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı yarın başlıyor!

Anadolu Ajansının "global iletişim ortağı" olduğu, 36 oturum ve 200 sunum yapılacak 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı - ICCI 2015 yarın kapılarını açıyor.

İdris Güllüce, Safranbolu Uluslararası Çevre Konferansı için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Safranbolu'da uluslararası çevre konferansı düzenleyerek ilçeyi dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. İdris Güllüce, Safranbolu temaslarını sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabı üzerinden paylaştı...

Ankara 8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 8. Uluslararası Belediye ve Çevre Fuarı'nın açılışını yaptı. Açılışa Gökçek’in yanı sıra Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, ATO Başkanı Salih Bezci ile bürokratlar katıldı.

20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı İstanbul'da yapılacak!

Sektörel Fuarcılık açıklamasına göre, 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı 'nın açılışının, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla yapılması bekleniyor.

ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı 24 Nisan'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük enerji ve çevre fuarı ICCI, 20 yaşında Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenecek ICCI 2014 – 20. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 24 Nisan 2014 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat denetimlerine yeni tedbir getiriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı Yapı Denetim Kanun Taslağı, inşaat denetimlerine yeni tedbirler getiriyor. Taslağa göre; inşaat, denetim ve test laboratuvarı işini aynı kişi yapamayacak...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 400 bin konutu yıkmayı hedefliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2013 ve 2014 yılında toplam 400 bin konutu yıkmayı hedefliyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliği mücadele kampları kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iklim değişikliğiyle mücadelede bilim kampları kuruyor. Bakanlık, iklim değişikliğinin nedenlerinin, etkilerinin ve mücadele yöntemlerinin, bilim kamplarında öğrencilere anlatılmasını sağlıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mısır’a çöp toplama kamyonlarını teslim etti!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye söz verdiği 150 adet çöp toplama kamyonunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından teslim edildi...

Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı Haberi

Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı

Çevresinde 15 milyon nüfuslu İstanbul gibi mega kentin yanı sıra, Kocaeli ve Bursa gibi büyük sanayi kentlerinin bulunduğu İzmit Körfezi son yıllarda büründüğü siyah renginden kurtulmaya başladı. İzmit Körfezi'ndeki sanayi tesislerini ve yük almaya gelen gemileri havadan denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait deniz uçağının tespit ettiği çevre ihlalleri giderek azalırken, tesisler de kendi arıtma sistemlerini faaliyete geçirdi. Son 2 yıldır süren koruyucu önlemler İzmit Körfezi'ne ilk mavi bayraklı plajı getirdi. Kocaeli'nin Karamürsel Plajı, 46 ülkede deniz kirliliği ile mücadele eden "Uluslararası Çevre ve Eğitim Vakfı"nın (FEE) temsilcisi Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından mavi bayrakla ödüllendirildi. Körfezin ilk mavi bayraklı plajı bu yaz hizmete girecek. 


'14'ÜNÜ GERİ ALDIK'


Karamürsel'in mavi bayrak alacak kadar temiz olduğuna karar verdiklerini söyleyen TURÇEV Yönetim Kurulu Başkanı...