04 / 05 / 2024

Uluslararası Halife Stadı inşaatı

Uluslararası Halife Stadı inşaatı

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın başkenti Doha'da inşa edilen Uluslararası Halife Stadı'nın inşaatı tamamlandı.

Doha Uluslararası Halife Stadı'nın inşaatı tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'ın başkenti Doha'da inşa edilen Uluslararası Halife Stadı'nın inşaatı tamamlandı.

Adana Stadı'nda sona gelindi!

Dünyada uluslararası organizasyonlara ev sahipliği hakkı kazanan birçok ülke stat yapımı konusunda büyük sıkıntılar yaşarken, Türkiye herhangi büyük bir turnuvayı düzenlememesine karşın 30 stadın inşasıyla ilgili aynı anda hamlede bulunuyor.

Katar Khalifa Stadı'ndaki çalışma şartlarına insan haklarına aykırı!

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), 2022 FIFA Dünya Kupası’nın düzenleneceği Katar’daki Khalifa Uluslararası Stadı’nın yapımında görevli işçilerin çalışma şartlarının insan haklarına aykırı olduğunu açıkladı.

1939 yılında Dolmabahçe'de stad inşasına başlanacak!

1939 yılında İstanbul Valisi olan Lütfi Kırdar, Dolmabahçe'de saray ahırının (Establ-i Amire) bulunduğu binalar üzerinde bir stad inşa etmek için uluslararası müsabaka açmaya karar vermiş.

Malatya Arena Stadı sezona yetişmeyebilir!

TOKİ tarafından Malatya'ya yapılan Arena Stadı'nda uluslararası müsabakaların oynanmasına yönelik herhangi bir engelin bulunmadığı belirtildi ve Eylül'ün başında hizmete açılmasını beklediklerini ilave etti.

Konya Torku Arena Stadı, Yılın Spor Projesi seçildi!

42 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Torku Arena Stadı, 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri kapsamında “Yılın Spor Projesi” seçildi.

Karabük Ayyıldız Stadı uluslararası organizasyonlara açıldı!

KBÜ Ayyıldız Stadı'na ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapabilmesi için FIFA-UEFA kriterlerine uygunluk, atletizm pistine de Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Class 2 sertifikası verildi

Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali'ne ünlü tasarımcılar katılacak!

 İstanbul Kültür Sanat Vakfının, 2012 yılındaki "Uluslararası İstanbul Tasarım Bienali"nin ön etkinlikleri  kapsamında, 25 Şubatta İstanbul Modernde düzenleyeceği "Neden Tasarım" başlıklı toplantıya, dünyaca ünlü tasarımcılar katılacak  

Türk Telekom Stadı'ndaki kameralar özel hayata tehdit mi

Açılışı olaylı başlayan Galatasaray 'ın yeni stadı TT Arena bu sefer de ‘özel hayat ' tartışmasının başlamasına neden oldu. İşte tartışılan konuyla ilgili gelen tepkiler

Firuzköy Stadı'nda 2009'dan bu yana maç yapılmıyor!

Milyonların kalbi futbolla atarken futbolun kalbi kırık çıktı! İstanbul Avcılar Belediyesi, 20 milyon lira harcayarak 15 bin seyirci kapasiteli Firuzköy Stadı'nı yaptırdı

Uluslararası Kapı İhtisas Fuarı 10 şžubat'ta açıldı!

Dünyanın en büyük ve en önemli Uluslararası Kapı İhtisas Fuarı olan DOOR FAIR TURKEY, 10-13 şžubat 2011 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi /Yeşilköy de yoğun katılımla sezonun ilk fuarı olarak kapılarını açtı  

Uluslararası Kapı İhtisas Fuarı 10 şžubat'ta başlıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli Uluslararası Kapı İhtisas Fuarı olan DOOR FAIR TURKEY, 10-13 şžubat 2011 tarihinde İstanbul Fuar Merkezi /Yeşilköy de sezonun ilk fuarı olarak kapılarını açıyor  

Varyap, Bursa Büyükşehir Stadı ihalesine hazırlanıyor

Galatasaray"ın stadı Türk Telekom Arena"yı tamamlayan Varyap, Bursa Büyükşehir Stadı için de hazırlandığını açıkladı

Uluslararası Halife Stadı inşaatı Haberi

Uluslararası Halife Stadı inşaatı

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında bölgede inşa edilen statlardan bir tanesinin inşaatı tamamlandı. 


Proje ve Kültürel Miras Yüksek Komitesi stat inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. Katar'ın başkenti Doha'da yer alan Uluslararası Halife Stadı'ndaki yenileme çalışmalarının tamamlandığı söylendi.


Uluslararası Halife Stadı'nda seyirci kapasitesi 40 binin üzerine çıkarıldı. Kurulan modern soğutma sistemi ile oyun alanında sıcaklık 26 derecede sabitlenirken tribünlerin sıcaklığı ise 24 ile 48 derece arasında değişecek.


Söz konusu sistemin benzer teknolojilere oranla yüzde 40 daha az enerji harcadığı ve stadı yenileme çalışmalarının toplam 70 milyon sterline (Yaklaşık 324 milyon lira) mal olduğu belirtildi.