16 / 05 / 2024

Uluslararası İnşaat Müteahhitleri Derneği

Uluslararası İnşaat Müteahhitleri Derneği

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü yazısında Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik birikimi ve altyapı yatırım potansiyelinden bahsetti. İşte o yazı:

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ötaş Yapı Uluslararası İnşaat Yatırım Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sinan Taş tarafından kuruldu.

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Gangadharan Damodaran, Jeejı Ambam Mundachalıl ve Sukesh Palakkıl Kannadath ortaklığında kuruldu.

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Uzer tarafından kuruldu.

Yeni Adım Uluslararası İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Adım Uluslararası İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Hussın Ali H. Alaawar tarafından kuruldu.

Paris Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı için geri sayım!

Dünyanın en büyük yapı fuarları arasında yer alan Paris'teki Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı (Batimat) için geri sayım başladı. 350 bin ziyaretçinin katılması planlanan fuarda Türkiye de 53 firma ile yer alacak.

1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Afyonkarahisar'da "1. Uluslararası İnşaat Mühendisliği ve Teknolojisindeki Yenilikler Sempozyumu" düzenlendi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Kamu müteahhitleri sıkıntıda!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

Sara Uluslararası İnşaat Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sara Uluslararası İnşaat Yatırım İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmoud Trad tarafından kuruldu. 

İnstanbull Uluslararası İnşaat Mühendislik Montaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnstanbull Uluslararası İnşaat Mühendislik Montaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye bedeli ile Pendik'te Özlem Tataroğlu ile Serhan Tataroğlu tarafından kuruldu.

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

Uluslararası İnşaat Müteahhitleri Derneği Haberi

Uluslararası İnşaat Müteahhitleri Derneği

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü yazısında Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik birikimi ve altyapı yatırım potansiyelinden bahsetti. 


İşte o yazı:

Türkiye’nin yurtdışı müteahhitlik birikimini ve özel-kamu sektörü ortaklı altyapı yatırım potansiyelini FETÖ’ye kaptırmamak için nasıl önlemler almak gerekiyor?


Sanırım bu soru, devletin ekonomi birimlerinde 15 Temmuz kanlı darbe girişiminden sonra acil koduyla masaya konulmuştur.


2016 yılı başında Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ağırlıklı iş yapan inşaat müteahhitleri, “güvenlik soruşturmasından” geçen gruplarla Uluslararası İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni (ULİMDER) kurdular.

Kuruluş çalışmalarını AzerTürk Grup Başkanı Hanifi Tekin’in yürüttüğü derneğin başkanlığına, Azerbaycan ortaklı olarak 2013 yılından bu yana Türkiye’de altyapı müteahhitliği alanında faaliyet gösteren Demay Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Çakmaz getirildi.


Çakmaz ile geçen nisan ayında Kamusal Politikalar ve Demokrasi Çalışmaları Merkezi’nin (PODEM) Diyarbakır-Şanlıurfa’da düzenlediği çalıştayda tanışmıştım.


O günlerde dernek...