15 / 05 / 2024

Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü

Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli ve deprem konulu belgesel hazırlayan Çin Devlet Televizyonu CCTV’ye röportaj verdi. Başkan Karaosmanoğlu, Guangzhou ödülüne layık görülmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm projeleri belirlendi!

Projeler için Urfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa'ya müjdeleri verdi Bakan Kurum'un Urfa'da yapılacak kentsel dönüşüm projeleri, tapu sorunlarının çözümü, Büyükşehir'e yapılacak yeni hizmet binası ile birçok yenilik hakkında açıklamalar yaptı...

Kalekim, 9. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'ne sponsor oldu!

Kalekim, üyesi olduğu Türkiye İMSAD tarafından hayata geçirilen, sektörün en büyük etkinliklerinden biri olarak görülen Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'ne "Yenilikçi Ürün Sponsoru" oldu

Dekar Kıyıbahçe'ye uluslararası birincilik ödülü!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi markaları arasında yer alan Dekar Yapı’nın İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasında birinci oldu.

Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 2. Uluslararası İslami Mimari Mirası Konferansı başladı. Konferansta sürdürülebilir kentsel gelişim konusunda farklı yaklaşımlar ele alınacak.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan binalara odaklanmalı!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel İntermedya Sergisi 7 Mart'ta başlıyor!

Berlin, Boston, İstanbul ve Mumbai merkezli dört araştırma aracılığıyla disiplinler arası kent çalışmalarına yönelik yenilikçi yöntemleri inceleyen sergi Kentsel İntermedya: Şehir, Arşiv, Hikâye 7 Mart-1 Nisan tarihlerinde SALT Galata’da görülebilecek..

Pendik'te 5 boyutlu kentsel dönüşüm devri!

Uluslararası C3PO projesi için pilot bölge olarak seçilen Pendik Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

İsmail Hakkı Edebali, İspanya'da kentsel dönüşümü anlattı!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İspanya’da 11.’si gerçekleştirilen Uluslararası Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Konferansı’nda Yıldırım’daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüme giren binalarda merkezi sistem tekrar uygulanacak!

Kazan ve basınçlı kap sektörünün yenilikçi firması Erensan’ın Yönetim Kurulu Üyesi Eren, kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla ithal enerji kaynaklarının daha verimli kullanılarak, cari açığın ciddi oranda azalabileceğini belirtti.

Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü Haberi

Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli ve deprem konulu belgesel hazırlayan Çin Devlet Televizyonu CCTV’ye röportaj verdi. Çin’de verilen Guangzhou ödülünün ele alındığı röportajda Başkan Karaosmanoğlu, prestijli bir ödüle layık görülmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG), Metropolis ve Guangzhou kenti tarafından ilk kez düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik ödülü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti.


“KOCAELİ’NDEKİ YER HAREKETLERİNİ 7/24 İZLİYORUZ”


Çin Devlet Televizyonu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, “17 Ağustos 1999 Depreminde on binlerce hemşerimizi kaybettik. Bir daha bu acıyı yaşamak istemiyoruz. Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’yle işbirliği gerçekleştiriyoruz. Sahip olduğumuz 26 adet deprem ölçüm istasyonu ile Kocaeli’ndeki yer hareketlerini 7/24 izliyoruz” dedi.


“ŞEHRİ YENİDEN YAPILANDIRDIK”


Kent Konut ve TOKİ ile birlikte 20 binden fazla...