21 / 05 / 2024

Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari sempozyumu 2016

Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari sempozyumu 2016

Türk Tarih Kurumu ve İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) ortaklığında düzenlenen "Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari" sempozyumu, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.

Som Uluslararası İnşaat Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Som Uluslararası İnşaat Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Faruk Gökmen tarafından kuruldu.

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Gangadharan Damodaran, Jeejı Ambam Mundachalıl ve Sukesh Palakkıl Kannadath ortaklığında kuruldu.

Foreyn Kapital Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Foreyn Kapital Uluslararası Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ece Holding Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Zangar İnşaat Uluslararası Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Zangar İnşaat Uluslararası Ticaret Sanayi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Maulen Kospanov, Mustafa Tuncay Marlalı ve İbrahim Pala ortaklığında kuruldu.

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu! 

Medway Uluslararası Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de Bedros Arda Kurçeren ve Talcon Uluslararası Yazılım ve Bil. Tek. A.Ş. ortaklığında kuruldu.

Ekose Uluslararası İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ekose Uluslararası İnşaat Limited Şirketi Ataşehir’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Nejatbalarısı, Mehmet Tuğberk  Balarısı tarafından kuruldu.

İremworld Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama Eğitim Organizasyon Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İremworld Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama Eğitim Organizasyon Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir’de  50  bin TL sermaye bedeli  ile Bpa Dış Ticaret Endüstriyel Ve Medikal Ekipmanlar tarafından kuruldu.

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Uzer tarafından kuruldu.

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

Azad İnşaat Petrol Uluslararası Nakliyat Anonim Şirketi kuruldu!

Azad İnşaat Petrol Uluslararası Nakliyat Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Azad Alişiroğlu tarafından kuruldu.

Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari sempozyumu 2016 Haberi

Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari sempozyumu 2016

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Osmanlı'nın büyük bir devlete dönüşmesinin en büyük nedeninin şehirler olduğunu belirtti.


Türk Tarih Kurumu ve İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) ortaklığında düzenlenen "Uluslararası Medeniyet Şehir ve Mimari" sempozyumu, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.


Sempozyumun açılışında konuşan Turan, kültür ve medeniyetin insanlığın gelişmişliğini ifade eden iki temel kavram olduğunu, kültürün milli, medeniyetin ise evrensel özelliği bulunduğunu söyledi.


Turan, Batı medeniyeti içerisinde çok sayıda ülkeyi barındırdığını, İslam medeniyeti içinde ise Türk kültürünün var olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:


"Medeniyetler ve kültürler doğarken dikkat edilmesi gereken temel kavram, şehirlerdir. Dilimizdeki medeniyet kavramı da 'medine' yani şehir sözcüğünden doğmuş, geniş anlam kazanmış bir kavramdır. İnsanların zaman içinde bir yerlerde mekan tutmaları, onların ön almalarını sağlamış ve zaman içerisinde mekanın etrafındaki insanları...