27 / 04 / 2024

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir'i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

Esenler Belediyesi, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü ünlü akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Şehircilik Paneli'nde Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno  ‘15 Dakikalık Şehir”i anlattı.



Uluslararası Şehircilik Panel'ine ev sahipliği yapan Esemler Belendiyesi'ndeki panelde kentsel dönüşüm konuları konuşuldu. Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno da panelde ‘15 Dakikalık Şehir” ile ilgili bilgi verdi. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ŞEHİRCİLİK AANLAYIŞI İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART!

Esenler Belediyesi 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü'nde Uluslararası Şehircilik Paneli hazırladı. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ve İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin işbirliği ile düzenlenen panelde sürdürülebilir şehirler, şehircilik anlayışı ve kentsel dönüşüm konuları ele alındı.

Dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno: 15 Dakikalık Şehir i açıkladı! Hayatımız kolaylaşacak...

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEHİR PLANCISI PROF. DR. CARLOS MORENO KATILDI!

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Ebru Erdönmez Dinçer’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Kutgün Eyüpgiller, İstanbul Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Dilek Darby, Mimar Doç. Dr. Serhat Başdoğan, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, Yüksek Mimar Özlem Özbilen ve ünlü Şehir Plancısı Profesör Carlos Moreno katılım sağladı.

Panelin ilk oturumunda; Ali Faruk Göksu “Sürdürülebilir Şehircilik”, Doç. Dr. Serhat Başdoğan “İstanbul Depremi ve Diğer Olası Afetlere Karşı Şehirlerin Dayanıklılığı Nasıl Arttırılır?”, Yüksek Mimar Özlem Özbilen “Dünya’dan Kentsel Dönüşüm Örnekleri”, Prof. Dr. Ayşe Dilek Darby de “Günümüzde Şehir Plancısının Rolü” konularını ele aldı.

CARLOS MORENO: 15 DAKİKALIK ŞEHİR HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK!

Panelin ikinci oturumuna geçildiğinde, Zoom  le bağlanan dünyaca ünlü Şehir Plancısı Prof. Dr. Carlos Moreno ‘15 Dakikalık Şehirler” ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Moreno, “Yaşam tarzımızı değiştirmek, daha sağlıklı ve gelişmiş şehirler kurmak için çalışıyoruz. Türkiye’deki şehirlerin de bir sürü ekonomik kaynaklı sorunları oluyor. Hazırladığımız programla daha kolay ve düzgün şehirler kurmuş olacağız. Günlük aktivitelerimizi daha kısa zamanda yapabileceğiz.'' diyerek, bu sayede hem hayatın kolaylaşcağını hem de ekonominin yükseltileceğini açıkladı. Öte yandan bu planla iş fırsatının da yaratılmış olacağını belirtti.

Yeni kentsel dönüşüm yasasına 'mülksüzleştirme planı' eleştirisi! Şehir Plancıları Odası tek tek açıkladı!

10 soruda kentsel dönüşüm yasası! İşte tüm merak edilenler...

 


Geri Dön