15 / 05 / 2024

Uluslararası Proje Finansmanı Derneği

Uluslararası Proje Finansmanı Derneği

Türkiye'nin, 2023 hedeflerinin altyapısını oluşturmak amacıyla öngördüğü toplam büyüklüğü 250 milyar doları bulan altyapı projeleri ve finansman modelleri 4 Aralık 2013 tarihinde İstanbul'da düzenlenen konferansta masaya yatırılacak...

Projelere bu yıl dış kaynaktan 7,5 milyar dolarlık finansman!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında bu sene proje finansmanı amacıyla 7,5 milyar dolar dış kaynak sağladıklarını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Proje finansmanı nedir?

Proje finansmanı, özel projelerde önemli bir görevi üstlenen profesyonellerin yönettiği bir süreçtir. Bu süreçte, projenin finansal işlemleri geleceğe yönelik esas alınır. Bu noktada proje finansmanı nedir, ne anlama gelir ve teknikleri nelerdir soruları önem kazanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü, Dubai'de International Road Federation tarafından düzenlenen ödül töreninde  'Proje Finansmanı' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Vepica Uluslararası Proje Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Vepica Uluslararası Proje Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Vepıca Grupo Internacıonal Sl tarafından kuruldu.

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Upm Proje Uluslararası İnşaat Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tahir Uzer tarafından kuruldu.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Türk müteahhitleri 10 ayda 9.4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ekonomik krizin ardından toparlanma sürecine giren Türkiye'nin uluslararası müteahhitlik hizmetleri 9 milyar 472 milyon dolar tutarında 158 proje üstlendi.

Proje Finansmanı Akademisi başlıyor!

Proje Finansmanı Uzmanı Fatih Kuran ile Proje Finansmanı Akademisi Kasım ayında online olarak başlıyor.

Proje Finansmanı Akademisi Kasım’da başlıyor!

Proje Finansmanı Uzmanı Fatih Kuran ile Proje Finansmanı Akademisi Kasım ayında online şekildebaşlıyor.

Moody's: Alman bankaları gayrimenkul finansmanı nedeniyle yüksek risklerle karşı karşıya!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, bazı Alman bankalarının  “ticari gayrimenkul finansmanı” nedeniyle önemli risklerle karşı karşıya bulunduklarını belirtti.

Türker Proje 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Türker Proje'nin Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemine ait mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verildi.

GMW Mimarlık’tan global projeler için tasarım yönetimi ve koordinasyon hizmeti!

GMW Mimarlık mimari proje üretimi dışında, pek çok uluslararası proje grubuna yönetim ve koordinasyon konularında danışmanlık hizmeti vererek Türkiye’de benzeri olmayan bir başarıya imza atıyor…

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Uluslararası Proje Finansmanı Derneği Haberi

Uluslararası Proje Finansmanı Derneği

Herdem Avukatlık'ın ev sahipliğinde Uluslararası Proje Finansmanı Derneği'nin (IPFA) bünyesinde 4 Aralık 2013 tarihinde, Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek "Türkiye Altyapı Sektöründe Yatırım Zorlukları ve Çözüm Yolları" konulu konferansta, Türkiye’deki altyapı yatırımlarına ilişkin fırsatlar ve riskler ile yeni proje finansmanı imkanları ele alınacak.



Son dönemde artan kamu-özel sektör işbirliği ile yürütülen projelerin yurtdışındaki yatırımcıların ilgisini Türkiye'ye daha çok çevirdiği bir dönemde düzenlenecek olan konferansa, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan yetkililer ile Türkiye'de büyük çaplı projelerde yer almış firmaların temsilcileri katılacak.


“MARMARAY İLE BİRLİKTE PARA MUSLUKLARI DA AÇILDI”


Konferansa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Herdem Avukatlık Kurucu Ortağı Şafak Herdem, Marmaray Projesi'nin hayata geçirilmesiyle finansman sağlayan uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin arttığına dikkat çekti.


Şafak Herdem, "Özellikle son yıllarda süregelen ekonomi politikaları ve Marmaray'ın hayata geçirilmesi...