02 / 05 / 2024

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi gong töreninde konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “Gayrimenkul sertifikaları hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir kitlenin sermaye piyasalarına kazandırılması anlamında devrim niteliğinde bir üründür.” dedi.

Konya, Nevşehir ve İzmir'de 404 bin TL'den başlayan fiyatlarla 25 arsa satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

Konya, Nevşehir ve İzmir'de 25 adet arsa ve arazi satılıyor. Peki 3 şehirdeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İhaleleri hangi tarihte?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yıl sonu değeri ne kadar?

Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının 2023 yılsonu değeri belli oldu. İşte Halk GYO'nun Ankara Yenişehir ve İzmir Konak 1 binasının değeri...

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

Asaf Uluslararası Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Asaf Uluslararası Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Dilfuza Khudoyberganova tarafından kuruldu.

2023 TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura çekilişi ne zaman?

TOKİ İstanbul kuraları için heyecanlı bekleyiş sürerken başvuruda bulunan vatandaşlar, TOKİ Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler kura sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna cevap bulmak için araştırmalar yapıyor.

TOKİ'den 3 büyükşehir ve 29 ilde ucuz arsa fırsatı! 24 taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla! 176 bin TL'den başlıyor...

TOKİ, 3 büyükşehir ve 29 ilde ucuz arsa satışına başlıyor. 24 ay taksit ve yüzde 25 peşinat imkanıyla satışa sunulacak arsaların fiyatları 176 bin TL'den başlıyor...

Hcsı Uluslararası Hizmetler Ve İnşaat Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Hcsı Uluslararası Hizmetler Ve İnşaat Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Hcsı Uluslararası Hizmetler Ve İnşaat Anonim Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarları hangi tarihlerde? 2022 ve 2023 yılında gerçekleştirilecek olan inşaat fuarları!

İnşaat sektörünün merakla beklediği Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarları 2022 ve 2023 tarihleri belli oldu. İşte tüm sektörün merakla beklediği o tarihler...

Başakşehir Altınşehir ve Güvercintepe mahalleleri imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir ve Güvercintepe Mahallelerinde Muhtelif Parseller Arasında Kalan Kadastral Yolların Açılması ve Yol İstikametinin Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

TOKİ, Başakşehir ve Esenler projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul projeleri için düğmeye basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Başakşehir ve Esenler'de yeni konutlar inşa edecek.

Vepica Uluslararası Proje Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Vepica Uluslararası Proje Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Vepıca Grupo Internacıonal Sl tarafından kuruldu.

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunda değişiklik!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaatı başladı! 

Kazakistan ve Özbekistan sınırında yapılacak Orta Asya Uluslararası Ticaret ve Ekonomi Merkezi'nin inşaat çalışmaları başladı. 

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi Haberi

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre Borsa İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Esenler Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılacak "Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi" için gong töreni gerçekleştirildi. 


Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, törendeki konuşmasında  kentsel dönüşüm alanlarının şehirlerde yaşayan insanların yaşam kalitesini yükselttiğini ifade etti.


Dönüşümün bir ayağının finansal piyasalarda olduğunu hatırlatan Karadağ, "Borsa İstanbul olarak şehirlerimizin yeniden inşasına katkı sağlamak ve finansal piyasalara erişimi tabana yaymak için çalışmanızı devam ettiriyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde geçtiğimiz nisan ayından itibaren gayrimenkul sertifikaları borsada işlem görmeye başladı. Gayrimenkul sertifikalarının, gayrimenkul sektörü üzerindeki faiz yükünü hafifletmesinin doğal bir sonucu olarak yatırımcıya fiyat ve maliyet avantajı sağladığını düşünüyoruz.

Bu yenilikçi ürün sayesinde borsanın şeffaf ortamında gayrimenkuller değerini elde edebilecek, bunun yanında yeterli sertifika...