25 / 05 / 2024

uluslararası turist rakamları

uluslararası turist rakamları

Uluslararası turizmin 2030'a kadar ortalama bir hızda ilerlemesi beklenirken, uluslararası turist rakamları yılda ortalama 43 milyon kişi artarak, dünya genelindeki turist sayısı da 1,8 milyara ulaşacak

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Vakıf GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değerini açıkladı!

Vakıf GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değerini açıkladı. Peki Vakıf GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Şanlıurfa Halfeti'de turist yoğunluğu başladı!

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin " sakin şehir " ağına dahil ettiği Halfeti 'de turist yoğunluğu başladı.

Macaristanlı turist sayısı artacak!

ALANYA Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Kerim Kılınç, Macaristanlı turist sayısındaki artış beklentisinin yüzde 20 olduğunu söyledi. ALTAV yaz sezonu öncesi 24 uluslararası turizm fuarında stant açarak Alanya tanıtımını sürdürüyor.

Bursa'da geçtiğimiz yıl 1.3 milyon turist konakladı!

Bursa SKAL Kulübü Başkanı Vehbi Varlık, "Bursa'da geçen yıl, ilgili bakanlıktan belgeli otellerin rakamlarına göre 1 milyon 334 bin 979 turist konakladı" dedi..

Belek 1.4 milyon turist ağırladı!

Belek'te geçen yılki turizm faaliyetlerine yönelik açıklama yapan BETUYAB Başkanı Cemil Uğurlu, Belek'in uluslararası turizm pazarının en önemli destinasyonlarından biri olduğunu aktardı. Belek 1.4 milyon turist ağırladı.

İspanya turist sayısında rekor kırdı!

İspanya, geçen yaz turist sayısında rekor kırdı Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya geçen yaz 31 milyon turist geldi.

İspanya dünyanın en çok turist alan ülkesi!

Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin (71 milyon) ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya (60,66 milyon), geçen yaz 31 milyon turist geldi...

İspanya turist sayısında rekor kırdı!

Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre, Fransa (89 milyon) ve ABD'nin (71 milyon) ardından dünyanın en çok turist alan ülkesi İspanya'ya (60,66 milyon), geçen yaz 31 milyon turist geldi.

Doğu ve Güneydoğu'yu ziyaret eden turist sayısı arttı!

Çözüm Süreci ile gelen barış ortamı Doğu ve Güneydoğu'da kendisini en hızlı olarak turizm rakamlarında gösterdi. Bölgede daha önce binlerle ifade edilen yerli ve yabancı turist sayısı 2013'te 2 milyonu aştı...

uluslararası turist rakamları Haberi

uluslararası turist rakamları


 Küreselleşmeye bağlı olarak ulaşım ve bilişim sektöründeki gelişmeler ve kişilerin gelirlerindeki artış, turzmi dünyanın en büyük sektörlerinden biri haline getirdi. 


AA muhabirinin çeşitli kaynaklardan derlediği bilgilere göre, 2013'ü küçük de olsa büyümeyle tamamlamaya hazırlanan dünya turizmi, uzun vadede bu büyümeyi sürdürecek. Uluslararası turizmin bu büyümesi 2030'a kadar ortalama bir hızda olacak. 


Ayrıca uluslararası turist rakamlarının yılda ortalama 43 milyon kişi artması beklenirken, dünya genelindeki turist sayısı da 1,8 milyara ulaşacak.


-Asya ve Pasifik öne çıkıyor


Öte yandan uzun yıllardır öne çıkan destinasyonların yer aldığı sektörde 2015 yılında, gelişmekte olan ülkelerdeki destinasyonlar gelişmiş destinasyonlardan daha çok ilgi görmeye başlayacak.


Bu çerçevede Asya ve Pasifik, yeni gelen turistlerin çoğunluğunu kazanırken, bu bölgelerin yanı sıra Orta Doğu ve Afrika da turizmdeki paylarını artıracak.


-Hava yolu taşımacılığındaki büyüme sürecek


Kuzey...