28 / 04 / 2024

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.



Son bir yıl içerisinde Türkiye’de hangi ülke ne kadar yatırım yaptı? 2023 yılının ilk çeyrek bölümünü içine alan Uluslararası Doğrudan Yatırım (UDY) verilerine göre, Türkiye’ye en fazla yatırımı sırasıyla Hollanda, Fransa, Almanya, İrlanda ve Luxemburg yaptı.

Sektörel kırılıma bakıldığında ise, aynı dönemde, imalat sanayi en fazla UDY çeken sektör olurken yüzde 57’lik bir pay aldı, toptan/perakende ticaret yüzde 24’lük oranla ikinci sırayı alırken, finans ve sigorta faaliyetleri ise yüzde 4 ile üçüncü oldu.

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “2023 yılı ilk çeyreğinde Türkiye’ye gelen uluslararası doğrudan yatırım tutarı, geçen yılın aynı dönemine kıyaslandığında yüzde 23 oranında artış gösterdi ve 13,5 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön