04 / 05 / 2024

Uluslararası Yolcu Gemileri Yanaşma Sertifikası

Uluslararası Yolcu Gemileri Yanaşma Sertifikası

Muğla’nın Datça İlçesi’nde balıkçı barınağı statüsündeki liman, uluslararası deniz yolcu trafiğine kapatıldı

Datça Limanı ulaşıma kapatıldı!

Muğla Datça'da balıkçı barınağı statüsünde yer alan liman, uluslararası deniz yolculuğuna kapatıldı. Sebebi ise Tekirdağ'da meydana gelen feribot kazası

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminalinde yer alan ticari alanları işletmeye verecek. Söz konusu ihale 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

TAV, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı'nın yeni yolcu salonunu işletecek! 

TAV Havalimanları Holding A.Ş.'ye Metropolitan Washington Airports Authority tarafından, Washington Dulles Uluslararası Havalimanı yeni Yolcu Salonu işletme hakkı imtiyazı verildi...

İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanlar yıllık 26.8 milyon TL'ye işletmeye verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali'nin ticari alanlarını işletmeye verecek.

Kadraoğlu Turizm Ve Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadraoğlu Turizm Ve Uluslararası Yolcu Taşımacılığı Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te 200 bin TL sermaye bedeli ile Khalıl Kadra ve Nedal Kedra ortaklığında kuruldu.

Günden İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Günden İnşaat Malzemeleri İmalat Uluslararası Yolcu Ve Yük Taş.Tur. İth.İhr.Sanayi Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Bahçelievler’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk İzgiş tarafından kuruldu.

Tekirdağ'daki yolcu terminalleri yenileniyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Çorlu, Süleymanpaşa, Kapaklı, Saray ve ve Şarköy Uluslararası ve Şehirlerlarası Yolcu Terminalleri'nde bina bakım onarımı ile çevre düzenleme çalışmaları yapıldı.

Aşkabat Uluslararası Havaalanı'nda şilte gabion ve geotekstil kullanıldı!

Türkmenistan’ın hızla artan yerli ve yabancı yolcu trafiğine cevap verebilmek için mevcut havaalanı tesislerinin yerine inşa edilen Aşkabat Uluslararası Havaalanı’nın drenaj kanallarında çok özel bir proje gerçekleştirildi.

Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı için anlaşma imzaladı!

Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir, Uluslararası Kuveyt Havaalanı'nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için Türk şirketi Limak Holding ile 4,3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandığını belirtti.

TAV İnşaat'ın Hamad Havalimanı Yolcu Terminali projesi ödül aldı!

TAV İnşaat tarafından Katar'ın başkenti Doha'da yapımı gerçektleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri'nde "Yılın Ulaştırma Projesi" seçildi.

Yılın ulaştırma projesi olarak Hamad Havalimanı Yolcu Terminali seçildi!

Katar’ın başkenti Doha’da TAV İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi” seçildi.

Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi yılın ulaştırma projesi seçildi!

TAV İnşaat tarafından Katar’ın başkenti Doha’da yapımı gerçekleştirilen Hamad Havalimanı Yolcu Terminali Kompleksi, inşaat dünyasının uluslararası yayını MEED dergisi tarafından düzenlenen Proje Kalite Ödülleri’nde “Yılın Ulaştırma Projesi” seçildi.

Havaalanları 8 yılda 903 milyon yolcu ağırladı!

Türkiye'de faaliyet gösteren 50'nin üzerinde ulusal ve uluslararası havalimanından 8 yılda 903 milyon yolcu faydalandı. 2014 yılında iç ve dış hatlar olmak üzere 166 milyon 491 bin 88 kişi faydalandı.

Kadrah Tur Turizm ve Uluslararası Yolcu Yolcu Taşımacılığı Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadrah Tur Turizm ve Uluslararası Yolcu Yolcu Taşımacılığı Dış Ticaret Limited Şirketi, Khalil Kadrah, Basam Kedra tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 18 Aralık'ta kuruldu.

Uluslararası Yolcu Gemileri Yanaşma Sertifikası Haberi

Uluslararası Yolcu Gemileri Yanaşma Sertifikası

Tekirdağ’da bir süre önce meydana gelen kazada, feribottan inen bir otomobilin denize uçmasının ardından, ülke genelindeki limanlar mercek altına alınırken, Datça Limanı’nın işletme ruhsatı ve Uluslararası Yolcu Gemileri Yanaşma Sertifikası’nın (ISPS) bulunmadığı ortaya çıktı.


Yunan adaları Rodos ve Simi’den, Cumartesi günleri Datça’ya düzenlenen günübirlik deniz otobüsü seferleri iptal edildi. Datça Limanı’ndaki eksikliklerin tamamlanarak, seferlerin yeniden düzenlenebilmesi için çalışmalara başlandı.


ÇOK AMAÇLI KULLANILMASI GEREKİYOR


Datça Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan, balıkçı barınağı statüsündeki limanın Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait olduğunu hatırlatarak, "1968 yılında yapılan liman, üç yıl önce bakanlık tarafından Datça Balıkçılar Kooperatifine tahsis edildi. Halen balıkçılar tarafından kullanılan liman, aynı zamanda gezi tekneleri ve yatlara da hizmet veriyor. Gümrük sahası yapılarak uluslararası yolcu trafiğine de açık tutuluyordu. Limanın sadece birkaç tane balıkçı...