14 / 05 / 2024

Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, “Sürdürülebilir Turizm” başlıklı hibe proje sürecine katkılarından dolayı ALTİD Yönetim Kurulu’na teşekkür ziyaretinde bulundu ve proje hakkında görüşme yaptı.

Devrek'te esnafa kira yardımı!

Devrek Kaymakam Vekili Ümit Altay, koronavirüsle mücadelede iş yerlerini geçici olarak kapatmak zorunda kaldığı için sıkıntıya giren küçük esnafa imkanlar dahilinde yardım edeceklerini açıkladı. 

THBB Mesleki Yeterlilik Merkezi çalışmalarına başladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği artık mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere yönelik sınav ve belgelendirme yapabiliyor. Bu amaçla kurulan THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi çalışmalarına başladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunluluğunda yumurta kapıda!

Çalışma ve iş hayatı yoğun bugünlerde... İşçilerin Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunluluğu bu yoğunluğu haklı kılıyor.

Mesleki yeterlilik müfredatında temel eksiklikler var!

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlar Kurulu Başkanı ve Güler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler, inşaat sektörüne yönelik hazırlanan mesleki yeterlilik müfredatında temel eksikliklerin olduğunu vurguladı.

Kale, Mesleki Yeterlilik Belgesi sürecinde ustanın yanında!

Yapı sektörü çalışanlarına ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunluluğu getirilmesiyle birlikte belge vermeye yetkili sayılı kuruluşlardan biri olan Kaleseramik Vakfı İktisadi İşletmesi ustaları belge sahibi yapıyor.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre daralıyor!

MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman, inşaat, doğalgaz, makine, otomotiv ve asansör bakım onarımı gibi sektörlerde çalışanların 25 Mayıs 2016'ya kadar "Mesleki Yeterlilik Belgesi" almasının zorunlu olduğunu anımsattı.

Boya ustalarının mesleki yeterlilik belgesinde son gün 26 Mayıs!

İnşaat sektöründe çalışan boya ustaları için zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi’nde son tarih 26 Mayıs. Mesleki bilgi ve becerilerini belgelemeyen ustalar bu tarihten sonra çalışamayacak.

Mustafa Balcı: Mesleki Yeterlilik Belgesi'nde süre uzatılmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Balcı, 1 milyon işçi için zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik sertifikasını şimdiye kadar sadece 20 bin kişinin aldığını belirterek sürenin uzatılması gerektiğini belirtti.

Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yaklaşık 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzesi olarak ziyarete açıldı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre doluyor!

48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni 25 Mayıs tarihine kadar almayanlar, çalışamayacaklar. İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy, inşaat sektöründe 36 binden fazla kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

İnşaatta mesleki yeterlilik belgesi için kademeli geçiş yapılmalı!

KLK Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atakan Kulak, 25 Mayıs'ta başlayacak mesleki yeterlilik belgesi uygulaması için sektöre zaman tanınmasını istedi. Kulak, "firmalara çalışan sayısına göre kademeli geçiş formülü getirilmeli" dedi.

Keşan'da inşaat çalışanlarına mesleki yeterlilik sınavı yapılacak!

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, inşaat sektöründeki iş kollarında mesleki yeterlilik belgesi alınması için odada sınav yapılacağını belirterek, bunun için en az 10 başvuru beklediklerini söyledi.

Mesleki yeterlik belgesi olmayan her işçi için 500 lira ceza!

Çoğunluğu inşaat sektörü olmak üzere tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde faaliyet gösteren 40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesine sahip olmayanlar, 26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalıştırılamayacaklar. Çalıştıran işveren ceza ödemek zorunda kalacak.

Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Haberi

Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, proje ortakları olan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başvuruda bulunduğu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Erasmus + Programı kapsamındaki “Sürdürülebilir Turizm” başlıklı proje onaylandı. Proje kapsamında Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 11, ALTİD, Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 1’er kişi olmak üzere 14 yetkili Almanya ve Hollanda’da 1’er hafta turizm çeşitliliğine yönelik yapılan uygulamaları inceleyecek ve ilgili kurum yöneticileriyle temaslarda bulunacak. Proje kapsamında alternatif turizm olanaklarının oluşturulması ve Alanya turizminin çeşitlendirilerek 12 aya yayılması...