06 / 05 / 2024

ümraniye afet bilgi sistemi

ümraniye afet bilgi sistemi

Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine sundu. ABİS kapsamındaki tüm bilgiler mobil ortamda erişime hazır durumda olacak ve afet müdahalesi bu bilgiler kapsamında gerçekleştirilecek

Ümraniye Belediyesi deprem için akıllı harita hazırladı!

Ümraniye Belediyesi bir yeniliğe imza atarak Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayıp internet sitesinde vatandaşların hizmetine açtı. Herkesin kendi bölgesine ait benzeri bir haritaya ihtiyacı var

Comtelix Danışmanlık Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Comtelix Danışmanlık Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Çolak ve Fehmi Okan Gürer ortaklığında kuruldu.

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu!

Favos Gayrimenkul Hizmetleri İnşaat Yazılım Bilgi Teknolojileri Sanayi Ve Dış Ticaret A.Ş. bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Ay tarafından kuruldu.

Yapı Bilgi Modelleme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapı Bilgi Modelleme Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Taha Karslıoğlu tarafından kuruldu.

Ekspert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Ekspert İmar Mimarlık Mühendislik ve Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selami Balcı tarafından kuruldu.

Ümraniye Belediyesi'nden 2 yeni bina!

Ümraniye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Mehmet Akif Mahallesi’nde temeli atılan 2 binanın (muhtarlık, bilgi evi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil birimi) açılışı törenle gerçekleştirildi.

Huzur Mahallesi Muhtarlık Binası ve Bilgi Evi açıldı!

Huzur Mahallesi Muhtarlık Hizmet Binası ve Bilgi Evi, kısa sürede tamamlanarak, hizmete açıldı. Yeni binanın açılış kurdelesini Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can kesti. Başkan Hasan Can; ‘300’ü aşkın kalıcı eserimiz var’ dedi.

Sivas Suşehri'nde 30 adet afet konutu yapılıyor!

Sivas'ın Suşehri ilçesinde evi heyelan riskiyle karşı karşıya olan vatandaşlar için 30 afet konutu yapılıyor. Perçi ve Ekinci, inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Ümraniye’de depreme karşı ABİS projesi!

Ümraniye Belediyesi, deprem TIR ’ı aracılığıyla, ilçenin belirli alanlarında öğrencilere deprem bilincini aşılıyor. Ümraniye Belediyesi, bundan üç yıl önce ağustos ayında Afet Bilgi Sistemi (ABİS) mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Ümraniye olası bir depreme hazır!

Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine sundu. ABİS kapsamındaki tüm bilgiler mobil ortamda erişime hazır durumda olacak ve afet müdahalesi bu bilgiler kapsamında gerçekleştirilecek

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe metrosunda son durum!

İnşaatı devam edenÜsküdar – Ümraniye – Çekmeköy – Sancaktepe Metrosu’nda inceleme gezisi yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş basın mensuplarına metro hakkında bilgi verdi...

Ümraniye Belediyesi toplu açılış ve temel atma töreni düzenledi!

Ümraniye Belediyesi, Kızılay Hizmet Binası ve Kan Alma Merkezi, Aile Sağlığı Merkezleri, Muhtarlık, Bilgi Evi’nden oluşan 5 tesisin açılışını ve 2 Aile Sağlığı Merkezinin temel atma törenini Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdi.

Ümraniye yeni muhtarlık binasına ve bilgi evlerine kavuşuyor!

Ümraniye Belediyesi 10 yılda yaptığı 200’ün üzerinde kalıcı esere her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Huzur Mahallesi’nde inşaatına başlanan Muhtarlık ve Bilgi Evi kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak...

Ümraniye Bilgi Evi yapım işi ihalesi 29 Aralık'ta!

Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Huzur Mahallesi'nde yapılacak muhtarlık hizmet binası ve bilgi evi yapım işini 29 Aralık'ta ihaleye çıkarıyor. İşin süresi 120 gün olarak belirlendi.

ümraniye afet bilgi sistemi Haberi

ümraniye afet bilgi sistemi

Bundan 16 yıl önce bugün, 17 Ağustos 1999’da Türkiye en karanlık günlerinden birini yaşadı. Saat 03:02’de gerçekleşen ve merkez üssü Gölcük olan deprem 45 saniye içerisinde binlerce can aldı. Ümraniye Belediyesi de, deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak bir dizi çalışma başlattı. Belediye 2012 yılı Ağustos ayında Afet Bilgi Sistemi (ABİS) mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi acı bilançosuyla belleklerde iz bıraktı. Başta  Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul ile civar il ve ilçelerde büyük bir yıkıma sebep olan deprem, Ankara'dan İzmir'e kadar çok büyük bir alanda hissedildi ve binlerce cana mal oldu. 


DEPREMİN HEMEN ARDINDAN İKİ BÜYÜK SORUN ORTAYA ÇIKTI: “İLETİŞİM VE ULAŞIM”

Deprem bölgesine akın eden insanların oluşturduğu yoğun araç trafiği nedeniyle TEM ve E5...