15 / 05 / 2024

umut oran inşaat sektörü

umut oran inşaat sektörü

Konut sektöründe finansman-arz-talep zincirinin kopma noktasına geldiğine dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, inşaat sektörünün hızla yıkıma doğru sürüklenebileceğini söyledi.

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

Umut Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Umut Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hıdır Sari ve Ümit Gönek ortaklığında kuruldu.

Derin Umut Mermer İnşaat Malzemeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derin Umut Mermer İnşaat Malzemeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Metin Tanyeri tarafından kuruldu.

İnşaat ve altyapı sektöründe kadın oranı yüzde 16'da kaldı!

İstatistiklere göre, inşaat ve altyapı sektöründe kadın oranının yüzde 16'da kaldığını anımsatan Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, enerji sektöründeki kadın oranının ise yüzde 19 olduğunu anlattı.

Moskova'da gökdelen inşaatı artıyor!

Moskova'da gökdelen inşaatı yüzde 19 oranında yükseldi. Sektörel analistler Moskova'daki gökdelen inşaatlarının daha da artacağını söylüyor.

Umut Dizayn İnşaat Reklam Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Umut Dizayn İnşaat Reklam Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Koral El tarafından kuruldu. 

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İşsizlik oranı ise eylülde yüzde 11.4’e yükseldi. Hem üretimdeki düşüşe hem de işsizlik oranındaki artışa en büyük etki ise inşaat sektöründen geldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da 56,6'ya geriledi!

TÜİK, 2018 yılı Ekim ayı Sektörel Güven Endeksleri verisini açıkladı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi Kasım ayında yüzde 3,5 oranında azalarak 56,6'ya geriledi. 

Ertürk İnşaat'tan 0.98 faiz oranı fırsatı!

Samsun'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ertürk İnşaat, ev sahibi olmak isteyenlere yeni bir fırsat sunuyor. Enflasyonla mücadeleye destek verdiğini açıklayan firma, 0.98 faiz oranıyla daire sahibi olma imkanı sağlıyor.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

İnşaat seramikleri sektöründen ihracata katkı!

Türkiye İhracat Katkı Endeksi'nin 2018 yılı ikinci çeyrek verileri açıklandı. Sonuçlara göre, inşaat seramikleri 27,88’lik oranla ihracata katkı oranı en yüksek sektör oldu.

Taksim Cami'nin kaba inşaatının yüzde 85'i tamam!

Taksim'de bir yıl önce temeli atılan caminin inşaatı son sürat devam ediyor. Kaba inşaatı yüzde 85 oranında tamamlanan caminin 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Gaziantep'te YİD modeli inşaat ihalesi 25 Ocak'ta!

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Şehitkamil İlçesi Umut Mahallesi'nde inşaat yapım ve kiralama ii ihale ediyor..

umut oran inşaat sektörü Haberi

umut oran inşaat sektörü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdiği çalışmasında inşaat sektöründeki 'balona' dikkat çekti. AKP iktidarının ekonomideki canlılığı konut-emlak sektörüyle sağladığını belirten Oran, "Ekonomik krizler, 'varlık balonunun' patlamasıyla başlar! Türkiye'de inşaat sektöründe konut arzı ve stoklardan oluşan varlık balonu da patlamaya aday. Artık ipin ucu kaçma noktasına geliyor. Sektörde üretici finansman-arztalep kesimleri arasındaki zincir, kopma noktasına hızla ilerliyor" görüşünü savundu.


Sektör krediyle döndürüldü


Sektörün sürekli üretmeye, vatandaşın da borçla satın almaya teşvik edildiğinin altnı çizen Oran, değerlendirmeleri şöyle sürdürdü: "Konut üretimi devam etti, talep doyum noktasına geldi, satılamayan konut stoku arttı, konut sektörü adeta bir balon gibi şişti. Sektörde arz-talep-stok dengesizliği kaynaklı riskler giderek büyüdü. Gelecekteki talebe yönelik üretim yapan inşaat sektörü, şimdi istediği talebi yakalayamaması...