30 / 04 / 2024

UNDESA

UNDESA

Birleşmiş Milletler (BM), "Dünya Ekonomik Görünümü ve Beklentileri Raporu"nu güncelleyerek, Aralık ayında açıkladığı 2014 ve 2015 büyüme rakamlarını aşağı yönlü revize etti. Birleşmiş Milletler dünya genelinde bu yıl üzde 2,8 büyüme beklediğini belirtti..

UNDESA Haberi

UNDESA

BM Ekonomik ve Sosyal İşler Bölümü (UNDESA) tarafından BM'de düzenlenen basın toplantısında, Küresel Ekonomi Gözleme Birimi Başkanı Pingfan Hong, dünya ekonomik görünümüne ilişkin açıklamalar yaptı.


Hong, dünya ekonomisinin, gelişmiş ülkelerin kur politikaları, yükselmekte olan ülkelerin ekonomilerindeki kırılganlık, Avro bölgesindeki sorunlar ve yüksek işsizlik rakamları, gelişmiş ülkelerde kamu finansmanının sürdürülemeyecek noktaya gelme ihtimali ile siyasi ve jeopolitik risklerden etkilenmesinin beklendiğini söyledi.


Dünya geneli büyüme rakamlarında önceki rapora göre aşağı yönde düzeltme yaptıklarını kaydeden Hong, bu yıl için yüzde 2.8, 2015 içinse yüzde 3.2 büyüme beklediklerini ifade etti.


BM tarafından Aralık ayında açıklanan raporda bu yıl için yüzde 3,  2015 içinse yüzde 3.3 büyüme beklendiği açıklanmıştı.


-Gelişmiş ülkelerde zayıf büyüme beklentisi-


Raporda, özellikle gelişmiş ülkelerdeki büyüme beklentilerinin henüz istenen seviyeye ulaşamadığı ve büyümenin bu yıl için...