03 / 05 / 2024

Unesco İstanbul

Unesco İstanbul

1979 yılında İstanbul'un yok olmaya başlayan eski mahalleleri korunacakmış. Belediye tarafından kurulan Turizm Master Plan Bürosu, İstanbul'un tarihi surlarını ve eski mahallelerini korumaya yönelik çalışmalar yürütecekmiş.

1976 yılında İstanbul'da eski ev ve mahalleler canlandırılacakmış!

1976 yılında Unesco, Türk sivil mimari örneklerini bir araya getiren eski mahallelerin canlandırılması, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış kültür değerlerinin ıslahı için harekete geçmiş.

UNESCO'dan İstanbul için korkutan uyarı! Tsunami 1 metreyi aşacak! 

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'nden (UNESCO) İstanbul ve iki kente daha tsunami uyarısı geldi. İşte UNESCO'nun o açıklaması...

Ani Harabeleri UNESCO listesine girecek mi?

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Tarihi Vordonisi Adası için UNESCO süreci başlatıldı!

İstanbul'un kayıp adası olarak bilinen, tarihi Vordonisi'nin gün yüzüne çıkartılması için Maltepe Belediyesi ve 3 üniversite ortak çalışma yürütüyor. Tarihi batık adanın UNESCO Dünya Kültür Mirası'na kabul edilmesi için süreci başlatıldı.

Efes'in UNESCO adaylığında sona gelindi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, her şeyin yolunda gittiğini belirterek, 3 Haziran'da yapılacak oylamada Selçuk'un (Efes) listeye dahil edileceğini bildirdi.

Mevlüt Çavuşoğlu:3 Haziran'da yapılacak oylamada Efes UNESCO listesine dahil edilecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaylığına ilişkin, bu konuda seferberlik ilan ettiklerini ve her şeyin yolunda gittiğini belirtti.

Beçin Kalesi UNESCO yolunda!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan tarihi Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girebilmesi için çalışma yürütülüyor. Geçici Listeye 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Beçin Kalesi UNESCO kalıcı listesine girmeye hazırlanıyor!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2012 yılında giren Beçin şehri ve kalesinin kalıcı listeye girmesi için alan yönetimi çalışması başlatıldı.

Aspendos Antik Kenti UNESCO Kalıcı Listesi'ne girmeye hazır!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Aspendos Antik Kenti’nin kalıcı listeye girmesi için yürütülen çalışmalar devam ediyor. Aspendos Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Veli Köse, konuyla ilgili açıklama yaptı..

Kahta Kalesi UNESCO Listesi adaylığına hazırlanıyor!

Kocahisar köyünde bulunan, Romalılar ve Memluklular dönemlerinden sonra 1970'lerde restore edilen Yeni Kale'de yeniden restorasyon çalışması başlatıldı. "Kahta Kalesi" olarak da bilinen Yeni Kale, UNESCO Dünya Miras Listesi adaylığına hazırlanıyor.

Efes Antik Kenti'nin UNESCO Listesi'ne girmesine engel yok!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi'nden (ICOMOS) gelen ön rapora göre, Efes Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmesi yönünde hiçbir engel olmadığını belirtti.

Efes Antik Kenti'ne UNESCO müjdesi!

1994'te başlayan UNESCO sürecinde mutlu son... Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, "Gelen ön rapora göre artık Efes, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne girmiştir diyebiliriz" dedi.

Van Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Listesi'ne girmesi için çalışılıyor!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Unesco İstanbul Haberi

Unesco İstanbul



En sonunda ilgililer faaliyete geçti 


UNESCO ile işbirliği yapılıp öncelikle surlar tamir edilecek.. 

İstanbul'un yok olmaya başlayan eski mahalleleri korunacak 


  İstanbul Belediyesi tarafından kurulan ''Turizm Master Plan Bürosu''nun İstanbul'un tarihi surları ve yok olmaya yüz tutan eski mahallelerinin korunması için çalışmalar yapacağı açıklandı. Planlı kentleşmenin sağlanması için gerçekleştirilen 1/50 bin ölçekli nazım plana gerçekçi veriler sunma çalışmasını da üstlenen büronun UNESCO ile işbirliğine giderek öncelikle surların onarımını gerçekleştireceği belirtildi. 


  Başlatılan çalışmaların yoğun bir biçimde sürdürüldüğünü belirten Plan Bürosu yetkililerinden Sami Ersek ve Ülkü Arel, ''Eski İstanbul'un tarihi gömülmesine izin vermeyeceğiz. UNESCO ile işbirliğine giderek, tarihi canlandırmaya çalışacağız. Bu konuda hazırladığımız...