08 / 05 / 2024

Unit Enerjiden irana santral yatırımı

Unit Enerjiden irana santral yatırımı

Ünal Aysal'ın şirketi Unit Enerji, İran'a 4.2 milyarlık 7 adet doğalgaz çevrim santrali kuruyor. İmzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu belirtildi.

2023'ün en pahalı şehirleri açıklandı!

Araştırma ve analiz birimi Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından paylaşılan Worldwide Cost of Living Index (Dünya Yaşam Maliyeti Endeksi) raporlarına göre dünyanın en pahalı şehirleri sıralamasında İsviçre'nin başkenti Zürih ile Singapur ile ilk sırayı paylaştı.

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Çiftçilerden mazot ve enerjiden vergiler kaldırılsın talebi! Tarımda mazot indirimi geliyor mu? 

Çiftçilerden mazot ve enerjideki ÖTV ve KDV ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Çiftçiler taleplerini bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'ye adeta maden piyangosu vurdu! Sadece o bölgedeki rezerv miktarı herkesin aklını başından aldı!

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip ve enerjiden tarıma kadar birçok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri olarak biliniyor. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları yer aldığı biliyor.

Hoover Hfdn 1L360ow-17 5 Programlı Bulaşık Makinesi kaç TL, özellikleri neler? 4 Mart 2023 fiyat listesi

Hoover Hfdn 1L360ow-17 Bulaşık Makinesi, sahip olduğu 5 farklı yıkama programı ve enerjiden tasarruf ettiren ergonomik yapısıyla ev hanımlarının tercih ettiği beyaz eşyalardan biri oluyor.

Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi en ucuza nereden satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Samsung DW60M5052FS/TR 5 Programlı Inox Bulaşık Makinesi, 5 farklı yıkama programı, enerjiden tasarruf ettiren fonksiyonları ve sessiz çalışma özelliği ile ilgileri üzerine çekiyor. Peki bu yıkama modları neler? 

Arçelik 9 kg Çamaşır Kurutma Makinesi kaç TL? Özellikleri neler? 19 Şubat 2023 fiyat listesi

Yıkanan çamaşırları hızlı ve hijyenik bir şekilde kurutan ısı pompalı Arçelik kurutma makinesi, iç hacim kapasitesi ve çalışma mod  seçenekleri ile pratik kullanım sayesinde zamandan ve enerjiden tasarruf ettiriyor. Kurutma makinesi kırışık önleme programı nedir? İşte detaylar..

Arnica Demli Çay Makinesi en uygun fiyata nereden alınır? Fiyatları ne kadar? 18 Şubat 2023 fiyat listesi

Çay severlerin istedikleri zaman çay yapabilmeleri için Arnica, 1800 watt kaynama gücüne,1,8 litre su ısıtıcı ve 1 litrelik demlik kapasitesine sahip çay makinesiyle karşımıza çıkıyor. Tasarımı ile dikkat çeken cihaz aynı zamanda enerjiden de tasarruf ettiriyor.

Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı'da kaçırılmayacak indirim fırsatı ! 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Tasarımıyla dikkat çeken özellikleri ile bulunduğu ortamı sıcak tutan Xiaomi Akıllı Elektrikli Isıtıcı  boyunun küçük olması sayesinde enerjiden tasarruf edilmesini sağlıyor. Ayrıca wifi özelliği bulunuyor. Peki ürünün diğer özellikleri neler? 

Profilo 6 programlı bulaşık makinesi en uygun fiyata nerde satılıyor? Fiyatları ne kadar ? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşık makinesini yenileyecekler için Profilo derinlemesine temizlik ve esktra hijyen teknolojisine sahip bulaşık makinesini tüketicisi ile buluşturuyor. Bir çok yıkama teknolojisine sahip bulaşık makinesi enerjiden de tasarruf ettiriyor. 

Mikrodalga fırın ile mutfakta aşçı sizsiniz! 13 Şubat 2023 fiyat listesi

Misafirim eksik olmuyor diyenler için Samsung mikrodalga fırın, farklı tasarımı ve pişirme programları ile yemek pişirme işlemlerinde pratiklik sağlıyor. Zamandan ve enerjiden verim elde ettirdiği için tercih edilen bir ürün oluyor.

Arçelik  Kurutma Makinesi 10.899 TL! En uygun fiyata nerden alınır? Fiyatı ne kadardır? 3 Şubat 2023 fiyat listesi

Kurutma makinesine ihtiyacı olanlar için Arçelik; 7 kiloluk kapasitesi, sağladığı avantajlar ve uygun fiyatıyla kurutma makinesini tüketicisiyle buluşturuyor.15 programa sahip kurutma makinesi enerjiden de tasarruf ettirdiği için ön plana çıkıyor. İşte bütçe dostu Arçelik kurutma makinesi fiyat list

Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Space Gray Black 2.999 TL! Özellikleri nedir? 1 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfak severler için pratiklik sağlayan ürün hem zamandan hem de enerjiden tasarruf etmenize yardımcı oluyor.

Unit Enerjiden irana santral yatırımı Haberi

Unit Enerjiden irana santral yatırımı

Galatasaray’ın eski Başkanı Ünal Aysal’ın sahibi olduğu Unit International Enerji A.Ş, İran Enerji Bakanlığı ile 4.2 milyar dolarlık bir anlaşma imzaladı. Aysal’ın şirketi Unit Enerji’nin İran’a 7 adet doğalgaz santrali kuracağı açıklandı. Reuters’in haberine göre imzalanan anlaşmanın, İran’a uygulanan yaptırımların kalkmasından bu yana yapılan en büyük yatırım olduğu ifade edildi.


Unit Enerji’den yapılan açıklamada anlaşmanın Tahran’da 1 Haziran’da yapılan törenle imzalandığı belirtilerek “Unit Enerji, İran Enerji Bakanlığı ile 4.2 milyar dolarlık doğalgaz çevrim santralleri imzalamıştır” denildi. Ünal Aysal, santrallerin tamamlandığında İran’ın enerji ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacağını ifade etti. Santrallerin inşaatlarına 2017’nin ilk çeyreğinde başlanması planlanıyor.


İran’ın nükleer programını askıya aldığını açıklamasının ardından batılı ülkeler ocak ayında bu ülkeye yaptırımların kaldırıldığını açıklamıştı.


Sözcü





Bu haber Takvim'de şöyle yer aldı:


Yurt dışında 1982'den bu yana enerji...