02 / 05 / 2024

üniversite inşaat mühendisliği

üniversite inşaat mühendisliği

Yapı sektörünün sanayiden daha hızlı büyümesiyle son dört yılda makine mühendisliği tercihlerdeki liderliği inşaat mühendisliğine kaptırdı. Elektrik-elektronik tercih edenlerin sayısı ise ikiye katlandı....

Antalya Konyaaltı'nda kamu arazisindeki lüks konut inşaatı için suç duyurusu!

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi’nde 1980 öncesinde üniversite alanı olarak kamulaştırılan sonrasında 30 Temmuz 2018'de Millet Bahçesi yapılması sebebiyle önce TOKİ’ye, oradan da özel bir inşaat şirketine satılan alanda lüks konut ve iş yeri inşaatı yapımı sürüyor...

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde dersler, inşaat bitmeden mi başladı?

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde inşaat bitmeden binalarda ders verilmeye başlanması öğrenciler, akademisyenler ve üniversite çalışanlarının can güvenliğini tehdit ediyor…

Bursalı inşaat sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu!

İMSİAD, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında, Bursa inşaat sektörün önde gelen temsilcileri öğrencilerle bir araya geldi.

Suudi Arabistan'daki 3 Türk inşaat işçisinden yardım çağrısı!

Seydikemer'den Suudi Arabistan'a çalışmaya giden 3 Türk inşaat işçisi, tadilat yaptıkları üniversite inşaatında arkadaşları İlyas Dargın'ın ölümüyle başlayan soruşturma kapsamında, 7 aydır Türkiye'ye dönmelerinin engellendiğini öne sürdü.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi inşaatı sürüyor!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ), yapımı devam eden ana yerleşke inşaatında “Temelden Engelsiz Üniversite” bilinci ile binalarını yükseltmeyi sürdürüyor.

3 üniversite öğrencisinden inşaat mühendisliği yarışmasında başarı!

Dünyanın en iyi 100 inşaat mühendisliği fakültelerinden 32’sini geçip, hem de depreme dayanıklı bina tasarımı konusunda ABD’deki yarışmada birinci olmayı başaran bu gençleri gördükten sonra, gerçekten de enseyi karartmamak lazım...

Karaman’da inşaat işçileri eylem yaptı!

Karaman’da 12 inşaat işçisi, 8 aydır paralarını alamadıkları gerekçesiyle çalıştıkları binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı.Olay, Üniversite Mahallesi’nde yapılan toplu konut inşaat alanında meydana geldi.

1+1 daireler inşaat sektörünün gözdesi halinde!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "Özellikle üniversite gençlerinin ve çocuksuz ailelerin tercih ettiği 1+1 konut tipi, inşaat sektörünün de gözdesi haline geldi" dedi.

Üniversiteli Suriyeliler inşaat alanında iş arıyor!

Suriyeli adayların eğitim durumlarına bakıldığında yüzde 60’ının üniversite mezunu olduğu görülüyor. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor.

ODTÜ'de mescid inşaatı durduruldu!

ODTÜ Üniversite'sinin öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişlerdi, inşaat ihale edilerek yapımı başlamıştı, mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durduruldu.

Diyarbakır'da kız öğrenci yurdu inşaatı devam ediyor!

20 bin civarında üniversite öğrencisinin ikamet ettiği Diyarbakır’da, mevcut öğrenci yurtlarının yetersiz kalması nedeniyle Kız Öğrenci Yurdu inşa eden Büyükşehir Belediyesi, yurdun beş katının kaba inşaatını tamamladı.

Balıkesir'de üniversite inşaatında göçük meydana geldi!

BAÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümünün yeni hizmet binasının inşaatında, meydana gelen göçüğün altında kalan 5 işçiden 3'ü yaralı olarak kurtarıldı. Göçük altında olduğu belirtilen 2 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

CERN Türkiye'den inşaat desteği istedi!

CERN Genel Direktör Yardımcısı Tsesmelis, "Türkiye ile özellikle sanayici, üniversite ve araştırmacı konularında daha güçlü işbirliği yapmalıyız, Türkiye’nin inşaat sektöründen yardım alacağımızı düşünüyorum" dedi.

üniversite inşaat mühendisliği Haberi

üniversite inşaat mühendisliği

Tıp ve sağlık bilimleri gibi diğer sayısal alanlarda iş imkanları, program ve kontenjan sayıları artsa da mühendislik sayısal bilimlerin en büyük alanı olmaya devam ediyor. Son dört yılda mühendislik tercihleri yüzde 25 artarak 1 milyon 471 bine ulaştı. Değişik branşlarda mühendislik tercihlerinin artması veya azalması daha çok bu alanlardaki sektörel gelişimin bir yansıması oluyor. Hızla gelişen bir sektöre insan kaynağı sağlamak için üniversiteler programlarını hızlıca oluşturup öğrenci almaya başlayabiliyorlar. Diğer taraftan da mezunlarının çoğu işsiz kalan branşlarda ise önce tercihler düşüyor sonra da programlar kapatılıyor.

Tercih ve Kariyer Dergisi’nin ÖSYM’nin 2008-2012 arası verileri üzerinden hazırladığı analize göre son dört yılda popüler mühendislik dallarının ilk sıralarında sektörel gelişime de paralel bir hareketlilik görülüyor. Diğer birçok sektörden daha hızlı bir büyüme sergileyen...