26 / 11 / 2024

üniversite yerleşkeleri

üniversite yerleşkeleri

Son yıllarda vakıf üniversitesi patlamasının yaşandığı İstanbul’da, fabrikaların ortasında ya da mahalle arasındaki, pek de okula benzemeyen binalarda eğitim veriliyor...

Yurt ve kira krizi, öğrencileri aile evinde kalmaya zorluyor!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının ardından kayıtlar bugün başlarken yurt ve kira krizi de öğrencileri aile evinde kalmaya zorluyor. 

Öğrencilerin barınma kabusu: Özel yurtlarda oda fiyatı 35 bin TL, kampüse yakın 1+1 evin kirası 30 bin TL oldu!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla beraber başka şehirde okuyacak öğrenciler, yurt ve ev arayışına girdi. Ancak, hem yurt hem de kiralık ev fiyatları dudak uçuklattı. İşte ayrıntılar...

2023-2024 Üniversite yılı ne zaman başlıyor? İşte açılış tarihleri!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimini güncelleyerek derslerin başlama tarihini açıkladı. Bu güncelleme, YKS tercih yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına hak kazanan öğrencilerin üniversite kayıt işlemlerinin ardından geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniverisite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrenci yurt arayışına girdi. Tercih sonuçlarına göre İstanbul'a yerleşen adaylar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt ücretleri belli oldu! Peki üniversite öğrencileri aylık ne kadar ödeme yapacak?

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Öğrencilere müjde! Karşılıksız olarak 3 bin lira verilecek! Sakın tarihleri kaçırmayın

Üniversite yerleştirmelerinin tamamlanması ile birlikte bazı burs veren kurumların aradığı kriterler ve burs miktarları ortaya çıktı. İşte detaylar…

İngiltere'ye vize alamayıp üzülenler dikkat! Üniversite mezunlarına özel vize geliyor. İşte aranan şartlar

Dünyanın neresinden olursanız olun üniversite mezunu olup İngiltere’ye yerleşmek mümkün. İşte detaylar…

Bau Yerleşkeleri İnşaat Ve Yapı İşleri Anonim Şirketi kuruldu!

Bau Yerleşkeleri İnşaat Ve Yapı İşleri Anonim Şirketi Beşiktaş’ta  50 bin TL sermaye bedeli  ile Bahçeşehir Üniversitesi tarafından kuruldu.

Öğrencilerin ev telaşı başladı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı öğrencilerin barınma telaşı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. Kayıtlar öncesinde öğrenciler için ise barınma telaşı başladı" diye konuştu.

Ankara'daki üniversiteler bisiklet yollarına kavuşuyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın önemli projeleri arasında yer alan “Bisiklet Yolu Projesi”nin hayata geçtiği Başkent’te üniversite yerleşkelerinde de bisiklet yolu yapımı hızlandırıldı. 

Öğrencilerin ev ve yurt telaşı başladı!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklamasıyla öğrencilerin ev ve yurt bulma telaşları başladı. Öğrenci yurtlarının bir gayrimenkul yatırım aracı olarak görülmesiyle inşaat firmalarının yurt yatırımları hızlandı.

Öğrenciler dikkat! Yurt mu, ev mi?

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra veliler de kara kara düşünmeye başladı. Peki yurtta kalmak mı yoksa ev tutmak mı?

İstanbul Medeniyet Üniversitesi BİLTAM açıldı!

TOKİ tarafından inşası yürütülen Türkiye'nin örnek üniversite yerleşkelerinden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde yer alan Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarı (İMÜ-BİLTAM) açıldı...

üniversite yerleşkeleri Haberi

üniversite yerleşkeleri

Geçtiğimiz günlerde “Merpen altı üniversiteler” başlıklı haberimizle dikkat çektiğimiz, yükseköğretimdeki gelişigüzel okullar yapımına ilişkin olarak, egitimajansi.com’da bir yazı yayımlandı. “Her Mahalleye Üniversite Devri!” başlığı ile kullanılan yazıda, şöyle deniliyor: “Tarihi bir kapıdan adım atmak, devasa amfilerde ders yapmak, çay ve tost kokan bir kantinde derin mevzulara dalmak, sahaf gibi kokan yüksek tavanlı bir kütüphanede ders çalışmak, uzun yemekhane kuyruklardan sonra çimlere yayılmak öğrenciliğin ritüellerinden.


Değişen kampüsler

Şimdilerde ise sayısı 170’i bulan üniversitelerle ‘her ile bir üniversite’, hızla ‘her mahalleye bir üniversite’ hedefine dönüşürken kampüs yaşamı da değişiyor. Üniversite kampüsleri, mahalle arasında, otoban kenarında, sanayi sitesi içinde holding binalarına benzeyen binalara evriliyor.” İstanbul ’daki vakıf üniversitesi sayısının 34’ü bulduğuna dikkat çekilen yazıda, şu ifadelere yer veriliyor:


Promosyon sitelerinde

Üniversite tanıtımlarında kampüssüz üniversiteler, ‘merkezi lokasyonda’...