16 / 05 / 2024

üniversitelerin kampüs binaları

üniversitelerin kampüs binaları

Son yıllarda vakıf üniversitesi patlamasının yaşandığı İstanbul’da, fabrikaların ortasında ya da mahalle arasındaki, pek de okula benzemeyen binalarda eğitim veriliyor...

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Yeni ve eski CSO binaları 'kültür kampüsü' haline gelecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) inşaatına devam eden yeni binasıyla ilgili konuştu. Ersoy, "Yeni ve eski CSO binası ile orayı kültür kampüsü haline getiriyoruz'' dedi.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi yarın!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi 4 Kasım'da!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 4 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

Hakkâri Üniversitesi Zeynel Bey Kampüs inşaat ihalesi 7 Eylül'de!

Hakkâri Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsüne Ait Merkezi Birimler Binaları İnşaatı İle Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 7 Eylül'de saat 11:00'da gerçekleşecek.

TOKİ Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsü yapıyor!

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Kampüsüne Ait Merkezi Birimler Binaları İnşaatı İle Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi Ön Yeterlik ihalesi bugün saat 11:00'de başlayacak..

İnegöl Üniversitesi'ne kampüs alanı projesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu'nun alanı içerisinde kalan atıl binaların yıkımı gerçekleşti. Bölgede kampüs alanının oluşturulması için düğmeye basıldı.

Tunceli Üniversitesi 2. etap kampüs binalarının ihalesi gerçekleştirildi!

TOKİ tarafından inşa edilecek Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. etap kampüs binalarının ihalesi yapıldı.

TOKİ Tunceli Üniversitesi kampüs ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı'nı ihaleye çıkarıyor.

TOKİ Tunceli Üniversitesi kampüs ihalesi 7 Mart'ta!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı'nı ihaleye çıkarıyor.

TOKİ, Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsünü inşa ediyor!

TOKİ'nin inşa edeceği İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin merkez kampüsü, çağdaş eğitim binaları, sosyal alanları ve engelli dostu tasarım anlayışıyla, Türkiye'nin örnek üniversite kampüslerinden biri olacak.

ODTÜ Kampüsü'nün binaları için proje hazır!

ODTÜ'nün talebi üzerine Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Kampüsü'nde tüm binaları ve yolları engellilerin dolaşımına uygun hale getirmek için proje hazırladı.

üniversitelerin kampüs binaları Haberi

üniversitelerin kampüs binaları

Geçtiğimiz günlerde “Merpen altı üniversiteler” başlıklı haberimizle dikkat çektiğimiz, yükseköğretimdeki gelişigüzel okullar yapımına ilişkin olarak, egitimajansi.com’da bir yazı yayımlandı. “Her Mahalleye Üniversite Devri!” başlığı ile kullanılan yazıda, şöyle deniliyor: “Tarihi bir kapıdan adım atmak, devasa amfilerde ders yapmak, çay ve tost kokan bir kantinde derin mevzulara dalmak, sahaf gibi kokan yüksek tavanlı bir kütüphanede ders çalışmak, uzun yemekhane kuyruklardan sonra çimlere yayılmak öğrenciliğin ritüellerinden.


Değişen kampüsler

Şimdilerde ise sayısı 170’i bulan üniversitelerle ‘her ile bir üniversite’, hızla ‘her mahalleye bir üniversite’ hedefine dönüşürken kampüs yaşamı da değişiyor. Üniversite kampüsleri, mahalle arasında, otoban kenarında, sanayi sitesi içinde holding binalarına benzeyen binalara evriliyor.” İstanbul ’daki vakıf üniversitesi sayısının 34’ü bulduğuna dikkat çekilen yazıda, şu ifadelere yer veriliyor:


Promosyon sitelerinde

Üniversite tanıtımlarında kampüssüz üniversiteler, ‘merkezi lokasyonda’...