05 / 05 / 2024

Unkapanı Köprüsü kaldırılacak

Unkapanı Köprüsü kaldırılacak

Unkapanı Köprüsü ’ nün kaldırılarak trafiğin deniz altından tünelle sağlanacağını daha önce açıklayan Topbaş, "Tünel bir sürpriz gibi hizmete girecek. İstanbulluların ruhu duymadan tamamlanacak" dedi...

1933 yılında Unkapanı Köprüsü 150 bin liraya tamir edilmiş!

1933 yılında Unkapanı Köprüsü'nün tamiri için 150 bin liraya ihtiyaç varmış. Bu tamir için bütçeden 150 bin lira ayrılmış.

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak?

İstanbul'da etkili olan kar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.  Unkapanı Köprüsü, rüzgar ve karın etkisiyle bağlantı noktalarında meydana gelen açılma sebebi ile ulaşıma kapatıldı. Peki, Unkapanı Köprüsü son dakika gelişmesi var mı? Unkapanı Köprüsü trafiğe ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar

1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi tamamlandı!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki FORCE Technology Test Laboratuvarı'nda 1915 Çanakkale Köprüsü Kule Rüzgar Tüneli testi yapıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü Rüzgar Tüneli testi başarıyla tamamlandı.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne dev platform inşa ediliyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapılacak törenler için üzerinde led ekran ve ses sistemlerinin bulunduğu büyük bir konuşma platformu inşa ediliyor.

Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı!

İstanbul’a 80 yıl hizmet ettikten sonra altındaki bir lokantada başlayan yangın sonucu ağır hasar meydana gelen, onarıldıktan sonra Ayvansaray-Hasköy arasında çekilen Eski Galata Köprüsü yerinden kaldırıldı.

Düzce Selahattin Olcar Köprüsü yol çalışmaları sürüyor!

Düzce Selahattin Olcar Köprüsünden yeni otogara giden yol genişliyor. Belediye ekiplerince başlanan çalışmalar kapsamında kamulaştırması yapılan alanlarda hafriyatlar iş makineleri aracılığıyla kaldırılmaya başlanıldı.

Batman Köprüsü yeniden yapılacak!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Tunceli-Erzincan karayolunun bağlantısını sağlaması amacıyla yaptırılacak ve 6 milyon liraya mal olacak Batman Köprüsü'nün yeniden yapım sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3 stadyuma yapılacak saldırı önlendi!

İstanbul’da bulunan stadyumlara, polis ekiplerinin toplu olarak beklediği noktalara ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 3 kişi tutuklandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne ses kırıcıları yapılacak mı?

İstanbul'un gürültü ve kirliliğine en uzak semtleri: Zekeriyaköy ve Uskumruköy. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bağlanan otoyolların trafiğe açılmasıyla sessiz ve sakinliğiyle bilinen bu bölge de gürültü kirliliğiyle karşılaştı.

Torbalı İZBAN köprüsünün girişindeki evler kamulaştırıldı!

İZBAN köprüsünün altında kamusallaştırılan evlerin hepsi boşaltıldı. Yıkımı bekleyen boş evlerin çoğu yıkıldı. Yıkılan evlerin yerine ESHOT aktarma merkezi yapılacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına saatler kaldı!

İstanbul Boğazına inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman, Başbakan Yıldırım ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla bugün hizmete açılacak.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Unkapanı Köprüsü kaldırılacak Haberi

Unkapanı Köprüsü kaldırılacak

Unkapanı Köprüsü’nün kaldırılarak trafiğin deniz altından tünelle sağlanacağını daha önce açıklayan Topbaş, "Tünel bir sürpriz gibi hizmete girecek. İstanbulluların ruhu duymadan tamamlanacak" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "ustalık dönemi" projesi olarak nitelendirdiği Unkapanı Köprüsü'nün kaldırılması ve yakınında Unkapanı-Kasımpaşa arasında batırma tüp tünel projesinin son inşaat teknikleri kullanılarak gerçekleşeceğini söyledi. Tüp tünelin gündelik yaşamda sıkıntı yaratmadan tamamlanması için her türlü bilimsel hazırlıkların yapıldığını belirten Topbaş, “Tünel İstanbul’da adeta bir sürpriz gibi hizmete girecek. Ne toz-toprak kaldırılacak ne de trafik sıkışıklığı yaratılacak. İstanbulları ruhu bile duymadan tamamlanarak ulaşımı rahatlatacak” dedi 


SİLUET İDDİASINA YANIT 


Haliç Metro Köprüsü’nün uzun yıllar “silueti bozacak” itirazlarıyla geciktiğini ve bunun İstanbul ulaşımında birçok sıkıntılar yaşattığını kaydeden Topbaş şöyle devam etti: “Şimdi tarihi özelliği bulunmayan Unkapanı Köprüsü’nü kaldırıyoruz. Bu...