04 / 05 / 2024

ünlü yapılar

ünlü yapılar

İnşa ettikleri yapılara sanat eseri gibi yaklaşan mimarlar dünyaya birçok şaheser kazandırdı. İşte bulundukları kentin siluetini değiştiren o eserler ve yaratıcıları...

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

İğneada'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Kırklareli'nde yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü longoz ormanlarındaki kaçak yapılar yıkıldı...

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

Dünyanın en ünlü yapıları atıl halde!

Geçmiş yıllarda milyon dolarlar harcanarak yapılan ünlü yapılar şimdilerde kullanılmaz hale geldi. İşte o yapılar...

Bob Allies: Sembol yapılar tarih olacak!

Londra'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanınan ünlü İngiliz mimar Bob Allies, tasarımın ikinci plana atıldığını aktardı. Allies, gelecekte sembol yapıların ortadan kalkacağını söyledi. 

Ulvi Can Ünlügenç: Depreme karşı sağlam zeminde yapılar üretilmeli!

ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ünlügenç, son dönemde Türkiye'nin değişik bölgelerinde meydana gelen depremlerin ardından sağlam zeminlerde yönetmeliklere uygun yapılar üretilmesini istedi.

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar!

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor. Peki, muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar nelerdir? İşte yanıtı...

ünlü yapılar Haberi

ünlü yapılar

Estetik ve yaratıcı kentlerin anahtarı çoğu zaman onlardadır. İnşa ettikleri yapılara bir sanat eseri gibi yaklaşan mimarlardan söz ediyoruz. Kentin siluetini değiştiren o isimler, şehrin insanlarının da hayatını değiştirir çoğu zaman...


Bir mimar, bir şehrin kaderini değiştirebilir. Kentlerin gelecek vizyonunu hazırlarken bu bilgiyi kulak arkası etmek, büyük bir hata yapmak ile eşdeğer.


Pritzker Ödülü sahibi Amerikalı mimar Frank Gehry'nin imzasını taşıyan, düzensiz ve eğri çizgileriyle mimarideki "kontrollü kaos" ekolünün en önemli örneği sayılan Guggenheim Müzesi, Bilbao'nun kaderini değiştirmiştir örneğin. Bugün Bilbao'yu 1 milyon kişi sadece bu yüzden ziyaret ediyor. Mimarlar şehirlere değer katarken, şehrin insanlarına da estetik ve kültürel bilgi, bellek ve miras armağan adıyorlar aslında. Bu yüzden yaşantımıza estetik katan, dünyaya eserleriyle farklı airyorum getiren ünlü mimarları mercek altına aldık,...