15 / 05 / 2024

UNRWA merkezleri

UNRWA merkezleri

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Gazze'deki tüm merkezlerini ve ofislerini bir süre için kapatma kararı aldı...

Türkiye'nin dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısı 35'e çıkacak!

Türkiye dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısını artırıyor. 27 ilave ile sayı 35’e yükselecek...

İmar barışı başvuru merkezleri Ankara!

Yapı Kayıt Belgesi için e-devler üzerinden başvuru yapılabildiği gibi, Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan da müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da nerede başvuru yapılabilir? İşte imar barışı başvuru merkezleri Ankara..

İmar barışı başvuru merkezleri İstanbul!

İmar barışından yararlanmak isteyenler başvurularını Bakanlığın yetkilendirdiği merkezlerden yapabiliyor. İşte imar barışı başvuru merkezleri İstanbul..

Ankara Büyükşehir'den imar barışı için danışma merkezleri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri’nde “İmar Barışı Danışma Merkezleri” hizmet veriyor.

Ankara'da imar barışı için danışma merkezleri kuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezlerinde “İmar Barışı Danışma Merkezleri” hizmet vermeye başladı.

Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliği!

Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.. 

Cazibe Merkezleri Programı desteğinin detayları belli oldu!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında 2018/11201 Sayılı Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile desteğin detayları belli oldu..

Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar'da açıklandı. Peki, Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller!

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller hangileridir? Hangi illerde yapılacak teşvik belgesi müracaatları karar kapsamında değerlendirilecek?

Cazibe Merkezleri Programı Yatırımları Yönetmeliği!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Cazibe Merkezleri'nde detaylar belli oldu!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki yatırımlara verilecek desteklere ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cazibe Merkezleri Programı'na yeni düzenleme geliyor!

Görece az gelişmiş bölgelerde yatırım ortamını canlandırarak istihdamı, üretimi ve ihracatı artırmak ve bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programı'na yeni düzenleme geliyor. 

Cazibe Merkezleri Programı hemen hayata geçirilmeli!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 23 ilin kapsamı içinde olduğu cazibe merkezleri programındaki gecikme eleştirilere neden oluyor. Cazibe merkezleri programı hemen hayata geçirilmeli.

UNRWA merkezleri Haberi

UNRWA merkezleri

     UNRWA'dan yapılan yazılı açıklamada, bütçe açığı sebebiyle yapılacak yardımların azaltılması yönünde alınan karar üzerine ofislerinden birine zorla girmeye çalışan Filistinli taraflardan güvence alana kadar merkezlerin kapalı tutulacağı bildirildi. 

     UNRWA merkez ve ofislerinin güvenliğini sağlaması için Gazze makamlarına çağrıda da bulunulan açıklamada, ''Yardımların azaltılması kararının uyandırdığı endişeyi anlıyoruz. Ancak UNRWA, yardımların askıya alınması durumunda doğacak zarureti gidermek amacıyla iş fırsatlarını artırma çalışmaları yürütüyor'' ifadesine yer verildi. 

     Açıklamada ayrıca, insanların barışçıl gösteri yapma hakkına saygı duyulduğu ancak bugün yaşananların kesinlikle kabul edilemeyeceği kaydedilerek, ''Olayda UNRWA çalışanları ve göstericiler ağır bir şekilde yaralanabilirdi'' değerlendirmesi yapıldı. 

     Gazze'deki UNRWA Sözcüsü Adnan Ebu Hasne'ye göre, 1 milyon 800 bin nüfusa sahip Gazze'de 1 milyon 200 bin Filistinli mülteci...