02 / 05 / 2024

ünye tahliye haberleri

ünye tahliye haberleri

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Ordu'da 182 konut tahliye edildi!

Ordu'da sel afetinden sonra heyelan tehdidi arttı. 8 ayda Altınordu, Çaybaşı, Aybastı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Perşembe ve Ünye ilçelerinde heyelan sonucu 182 konut tahliye edildi.

TÜDER'den kiracılara tahliye uyarısı!

Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" dedi.

Kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi!

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evini kiracısının kullanımına bırakırken; kiracı da kira bedelini ödemek ile yükümlü oluyor. Kira bedelini ödeyen kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kiranın ödenmemesi nedeniyle tahliye dilekçesi..

10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Kiracının tahliyesinde, dün itibari ile yeni bir dönem başladı. Ev sahipleri 10 yıllık kiracısını gerekçesiz tahliye edebilecek. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye kararına itiraz edebilir mi?

Ev sahiplerine 10 yıllık kiracıyı tahliye etmek serbest!

1 Temmuz 2014 tarihi itibari ile ise yürürlüğe giren Borçlar Kanunu 347. maddesine göre artık, ev sahiplerine 10 yıllık kiracıyı tahliye etmek serbest. İşte 10 yıllık kiracıyı tahliye esasları...

10 yıllık kiracı tahliye kanunu!

Dün (1 Temmuz 2014) yürürlüğe giren uygulama ile ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını evden gerekçesiz çıkarma hakkına sahip oluyor. Peki bu hakkın yasal dayanağı nedir? İşte 10 yıllık kiracı tahliye kanunu..

Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Tahliye tutanağı ve sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Ev sahibi tahliye tutanağında neler yer alıyor?Ev sahibi tahliye tutanağı nasıl doldurulur? İşte, Ev sahibi tahliye tutanağı örneği!

Kiracının evi tahliye şartları!

Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı şartlar gerekiyor. Bu şartlar Borçlar Kanunu'nda anlatılıyor. Peki, Kiracının evi tahliye şartları neler? Kiracının evi tahliyesi için gerekçeler neler?

Kiracının ev tahliye süresi!

Kiracı ile ev sahibi arasında olan anlaşmazsızlık sonucunda ev sahibi kiracıyı tahliye edebilir mi? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası açması için neler gerekli? Ev sahibinin kiracıya tahliye davası ne kadar sürer? İşte, kiracının ev tahliye süresi!

Kiracının evi erken tahliye etmesi!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarabilmesi için bazı gerekçelerin olması gerekiyor. Kiralayan hangi durumlarda evin tahliyesini isteyebiliyor? Peki, Kiracının evi erken tahliye etmesi nasıl oluyor?

Kiracının erken tahliye sebepleri!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracının erken tahliyesini isteyebiliyor? Kiracı erken tahliye isteme hakkına sahip mi? Kiracının erken tahliye sebepleri nelerdir? Ev sahibi ile kiracı arasında ki anlaşmazlıkta ne yapılabilir?

Kiracının tahliye sebepleri!

Borçlar Kanuna göre ev sahibinin evin tahliyesini istemesi için geçerli sebeplerinin olması gerekiyor. Bu hususta açıklamalara Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Kiracının tahliye sebepleri nelerdir?

ünye tahliye haberleri Haberi

ünye tahliye haberleri

Ünye ilçe merkezinde yer alan ve  öğleden sonra başlayan akşam saatlerinde şiddetini arttıran aşırı yağışların ardında Gölevi mahallesinde yer alan Korukent Sitesi'nin 10 katlı ve 36 daireli olan D blok yakınında heyelan yaşandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; siteye ait istinat duvarının zarara uğramasının ardından D blokta yaşayan vatandaşlar siteyi boşaltırken B ve C blokta ise site yönetimi tarafından tedbir için tahliye etti.Site sakinlerinin binalardan tahliyesi sonrası, olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri geldi.

Çevresinde toprak kayması ve istinat duvarındaki zarar sebebiyle bina güvenlik şeridiyle çevrilerek tedbir alındı. Binadan tahliye edilen vatandaşların bazıları yakın akrabaların yanlarına gönderilirken, bazıları da Öğretmen Evi'ne yerleştirildi. Ordu İl Afad ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı uzman ekipler bina çevresinde inceleme...