28 / 04 / 2024

üretim reform paketinde neler var

üretim reform paketinde neler var

Bakan Fikri Işık, ‘Üretim Reform Paketi’ni anlattı: Sanayicinin finansmana erişimi kolaylaştırılacak. Arsa ve bina maliyetlerini azaltacak düzenlemeler yapılacak. OSB’lerde arsası olup da yatırım yapmayanın canı yanacak.

Vergide kriterler değişiyor! İşte yeni düzenleme!

Hükümetin üzerinde çalıştığı ekonomik reform paketinde, vergi uygulamalarına ilişkin yeni maddeler getirilecek...

Binalar enerji verimliliği destekleri kapsamına alındı!

Yeni açıklanan ekonomi reform paketinde, salgın sonrası ekonominin güçlendirilmesi ile ilgili alınan önlemler arasında ekonomide yeşil dönüşümü teşvik eden adımlar da yer alıyor. 

Müjde! Ekonomi reform paketi çalışmaları tamamlandı!

Başkan Erdoğan’ın mart ayında açıklaması beklenen reform paketinde sona yaklaşıldı. Tahkim şartının teşvikinden yatırımcılar için vergilerin düzenlemesine kadar önemli adımlar atılacak.

Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli Nisan'da atılacak!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınması gündemde olan Kastamonu Maslak Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli 2018 yılının Nisan ayında atılacak.

İlk endüstri bölgesi Trabzon'da kurulacak!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınacak sanayi sitesi sayısı Afyonkarahisar’ın da eklenmesiyle 11’e çıktı. Kurulacak 5 yeni endüstri bölgesine Trabzon’dan başlanacak.

Şehir dışına taşınacak sanayi sitelerinin sayısı arttı!

Üretim Reform Paketi kapsamında taşınacak sanayi sitesi sayısı Afyonkarahisar’ın da eklenmesiyle yükselerek 11'e çıktı.

Isparta Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bekarlığının uyguladığı "Üretim Reform Paketi' kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması ile Isparta Sanayi Sitesi'nin taşınması için hazırlıklara başladığı açıklandı.

OSTİM teknik üniversite kuracak!

Türkiye’nin sanayici ve girişimci üssü olan OSTİM, teknik üniversite kuruyor. OSTİM Teknik Üniversitesi, ‘Üretim Reform Paket’ ile Resmi Gazete’de yayınlandı.

İşte ilk etapta taşınacak 10 sanayi sitesi!

Üretim Reform Paketi kapsamında bazı sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması uygulaması çerçevesinde 135 sanayi sitesi taşınacak. İlk etapta kent içinde kaldığı için taşınması planlanan 10 sanayi sitesi belirlendi.

Ankara'da gayrimenkul piyasası hareketlendi!

Ankara, hedeflerini büyüttü. Ankara ekonomisinin nabzının tutan Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Odası başkanları, 'Üretim Reform Paketi' ile birlikte Baskent'te yatırımların artacağını söyledi.

Sanayi siteleri taşınacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, sanayi sitelerini taşıyacaklarını ve yeni organize sanayi bölgeleri kuracaklarını açıkladı.

Meralara sanayi tesisi yapılamayacak!

Zeytinliklerin ardından meralara sanayi tesisi yapılmasına imkan tanıyan madde 'Üretim Reform Paketi'nden çıkarıldı..

Sanayicinin arsa sorununa neşter vuruldu!

Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Üretim Reform Paketi ile ilgili düzenlemeleri değerlendirdi. Özdebir, yabancı yatırımcının önünün açılacağını belirtti.

üretim reform paketinde neler var Haberi

üretim reform paketinde neler var

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, merakla beklenen Üretim Reform Paketi’nin ayrıntılarını anlattı. Işık, pakette üretimin önündeki engelleri kaldırmak için bir dizi düzenleme yapılacağını belirterek, Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) arsası bulunan ancak yatırım yapmayanlara uyarıda bulundu. Işık, “OSB’de arsası olup da yatırım yapmayanın, çivi çakmayanın canı yanacak” dedi. Uluslararası pazarlarda rekabet edebilen bir sanayiye altyapı oluşturmak için hazırlanan Üretim Reform Paketiyle, özellikle KOBİ’ler için finansmana erişim kolaylığı sağlanacağını vurgulayan Işık, şunları söyledi:

ARSA MALİYETLERİ AZALTILACAK

“Sanayicinin finansmana erişimini kolaylaştıracak düzenlemeler yapacağız. Bu çalışmada arsa ve bina maliyetlerinin azaltılmasına yönelik düzenlemeler olacak. Ayrıca krediye teminat oluşturacak bazı düzenlemeler yapacağız.

RADİKAL DÜZENLEMELER OLACAK

OSB ve yeni üretim bölgelerine yönelik düzenlemeler yapacağız. OSB’lerde yatırım yapılmayan arazilerin üretime kazandırılması için çok radikal düzenlemelere gideceğiz. OSB’sinde arsası...